System message
We know where we are going!

We know where we are going!

We have clear goals and a conscious vision for the future, and we hope that together we can mobilise forces that we could not do separately.

mabiasz-szakmai-nap-osszefoglalo-2023-02-21

2023.02.22

MABIASZ Szakmai nap összefoglaló - 2023.02.21.

Kedves Kollégák!

 

Nagyon szépen köszönjük, hogy elfogadtátok meghívásunkat és részt vettetek a MABIASZ idei évi első szakmai napján.

 

Mellékeljük számotokra az előadások anyagát, illetve egy rövid összefoglalót az eseményről, ahol közel 150-en vettek részt – alkuszok, biztosítók, partnerek egyaránt.

 

Kósa Attila főtitkár megnyitója után előadást tartott Molnár Szebasztián, a Magyar Nemzeti Bank Közvetítők prudenciális és  fogyasztóvédelmi felügyeleti önálló osztályának osztályvezetője. Téma az MNB 2022.11.29-én megjelent vezetői körlevele volt - a lakásbiztosítások alkuszi felülvizsgálatának elvárásáról szóló, kétévente történő kötelező felülvizsgálatával kapcsolatban – mely során az alkuszoktól elvárt, a levélben megfogalmazott gyakorlati alkalmazása került bemutatásra.

 

Ezután következett egy egészségbiztosítási piacelemzés a MediHelp jóvoltából, Bauer Éva és Kovács András előadásával. Köszönjük a MediHelp támogatását a szakmai nap létrejöttéhez!

 

Kávészünet után egy MABIASZ tag alkusz (Kőrös-Blank Kft., Bene Áron, MABIASZ ÚNSZ tag) beszámolója következett, az alkuszcégnél történő MNB témavizsgálat lezárásával kapcsolatban. Áron előadása az alábbi linken érhető el:

https://prezi.com/view/4kI6OMPghyVNgxxpvKxe/

 

Végezetül pedig főtitkár úr mutatta be a MABIASZ elmúlt hónapokban végzett munkáját, a Szövetség céljait, terveit, idei évi tervezett programjait.

Az Új Nemzedék Szekció lendületes munkájával tovább segíti a tagok és az elnökség munkáját. Az utóbbi időben egyre több hasznos információs csomag került kiküldésre, mely kiegészül támogató anyagok és tájékoztatók megosztásával is (határidőkre való figyelmeztetés, alkuszi megfelelés összefoglaló stb.).

 

Elindult a MABIASZ Roadshow, mely keretében járjuk az ország különböző pontjait, igyekszünk népszerűsíteni a Szövetséget és új tagokat toborozni. 3 állomás után 12 új taggal bővült a MABIASZ, jelenleg már 132 tagunk van – és várható még további alkuszok csatlakozása is. A taglétszámmal növekszik az állományunk is, megközelítőleg 100 milliárd Ft állománya van a MABIASZ tagságnak!

 

A biztosítási szakmát érintő negatív hatások ellen továbbra is fellép a Szövetség, illetve további egyeztetéseket folytatunk a biztosítókkal, és egyes partnerekkel további kedvezmények kialakítását is kezdeményeztük.

A biztosítókkal együttműködve közös szakmai napokat tervezünk, illetve elindul a MABIASZ Vezetői Akadémia is a Generali jóvoltából.

A Magyar Nemzeti Bankkal elindult az egyeztetés az együttműködési megállapodásról, melyre javaslatainkat már megküldtük az MNB felé, várjuk visszajelzésüket. Továbbá az MNB jelen lesz és előadást is tart a májusi konferenciánkon.

 

A szakmai napok mellé szervezünk szakmai utakat (külföld és belföld egyaránt), és szeretettel várunk Titeket a következő MABIASZ Szakmai Konferencián is, mely 2023. május 8-án kerül megrendezésre a Thermál Hotel Visegrádban. A szervezés folyamatban van, a meghívókat és programot hamarosan megküldjük részetekre.

A MABIASZ Sportnap (focikupa, főzőverseny) tervezett dátuma módosításra kerül, ezzel kapcsolatban időben tájékoztatunk benneteket.

 

Kérdés esetén állunk rendelkezésetekre, legközelebb találkozunk május 8-án!

https://www.mabiasz.hu/

https://www.facebook.com/mabiasz

 

Köszönettel és Üdvözlettel:

Püski András elnök

Kósa Attila főtitkár

MABIASZ

 

 

MNB

MNB

MediHelp

MediHelp

Mabiasz

Mabiasz