Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

egyelore-megsem-szall-ki-egymasbol-a-cig-es-az-opus

2019.12.24

Egyelőre mégsem száll ki egymásból a CIG és az Opus

Visszavonta a CIG Pannónia holnapi rendkívüli közgyűlésének talán legfontosabb napirendi pontját a biztosító menedzsmentje. Egyelőre mégsem vásárolják vissza az Opus tulajdonában lévő részvényeiket és nem adják el Opus-részvényeiket: a CIG Pannónia és az Opus egyaránt arról tájékoztatott minket, hogy a tranzakcióról szóló tárgyalások még nem fejeződtek be.

A holnapi rendkívüli közgyűlésen így várhatóan csak a saját részvény vásárlására adott közgyűlési felhatalmazást módosítják, illetve felhatalmazzák a társaságot az alaptőke módosítására. Ezeknek várhatóan a tárgyalások sikeres lezárulása, vagyis az Opus-CIG tranzakció megvalósulása esetén lesz jelentőségük. A két társaságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a tárgyalások egyelőre nem zárultak le, a CIG Pannónia ezzel indokolja a közgyűlési döntés elhalasztását.

A visszavont napirendi pont lett lényegi része lett volna a közgyűlésnek, hiszen így szólt:

A Közgyűlés felhatalmazása alapján a Társaság visszavásárolja az Opus tulajdonában álló részvényeit. A vételárat a Társaság meglévő pénzeszközei terhére, a 6 844 255 db Opus-részvény értékesítése, valamint az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt.-ben lévő 16%-os mértékű részesedés tervezett értékesítéséből kívánja fedezni. Tekintettel arra, hogy az Opus-részvény vásárlására az Igazgatóságot a Közgyűlés kötelezte, az Igazgatóság az Opus-részvények értékesítésére a Közgyűlés felhatalmazását kéri.

 

Forrás