Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

blockchaines-sibiztositast-inditott-magyarorszagon-az-aegon

2020.01.09

Blockchaines síbiztosítást indított Magyarországon az Aegon

Blockchain alapú biztosítást dobott piacra a magyarországi Aegon Biztosító, ami akkor fizet, ha a síliftek nem működnek egy sírégióban és az emberek nem- vagy csak korlátozottan tudnak síelni - írja a társaság közleményében.

Évente 350 ezer utazást szerveznek a magyarok síelési céllal, 90%-ban külföldön, elsősorban nekik lehet jó hír, hogy már arra az esetre is tudnak biztosítást kötni, ha a megadott sírégióban a felvonók, fele, harmada vagy száz százaléka zárva tart egy adott napon. Ezekben az esetekben 5, 10 vagy 15 ezer forintot térít az Aegon Biztosító, szerződésenként egységesen maximum 40 ezer forintot.

A sípálya-biztosítás nem csupán akkor fizet, ha ott állunk a kapunál, hanem az ügyfél előre is értesülhet arról, ha nem működnek a felvonók, mert a rendszer automatikusan értesítést küld a biztosítottnak. Amennyiben a szerződéskötés során megadja számlaszámát a biztosított, a kárösszeg folyósítása automatikus, tehát az élő szerződés esetén sem kárbejelentésre, sem adminisztrációra nincs szükség. A biztosítás csak online köthető meg. A blockchain alapú biztosítás kialakításában és az értékesítésben az Insurwiz Kft. is részt vett.

A becslések szerint az utasbiztosítási piac Magyarországon mintegy 14 milliárd forintot tesz ki, az Aegon az egyik vezető piaci szereplő, mintegy kétmilliárd forintos utasbiztosítási állományával. A 2019-es síszezonban (azaz az első negyedévben) 44.000 utasbiztosítást kötöttek az Aegon ügyfelei.

 

Forrás