Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

mnb-allasfoglalas-automatikus-szurorendszerrol

2020.01.22

MNB állásfoglalás automatikus szűrőrendszerről

Megjelent az MNB új állásfoglalása a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény,  automatikus szűrőrendszer többes ügynökök, illetve alkuszok általi alkalmazásával kapcsolatban.

Kedves Tagtársak!

 

Az Magyar Nemzeti Bank holnapján, a Felügyelet/Szabályozás menüpont alatt lehet tájékozódni az egyes aktuális ajánlásokról, jogszabályokról és állásfoglalásokról.

Az http://alk.mnb.hu/bal_menu/szabalyozo_eszkozok/allasfoglalasok menüpont alatt megjelent az MNB új állásfoglalása a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény végrehajtásának az MNB által felügyelt szolgáltatókra vonatkozó, valamint az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló törvény szerinti szűrőrendszer kidolgozásának és működtetése minimumkövetelményeinek részletes szabályairól szóló 45/2018. (XII.17.) MNB rendelet 40. §-ában foglalt automatikus szűrőrendszer többes ügynökök, illetve alkuszok általi alkalmazásával kapcsolatban.

Az állásfoglalás szövege az alábbi linken érhető el:
http://alk.mnb.hu/data/cms2468920/tmpB001.tmp(20635013).pdf

 

Üdvözlettel:
Püski András elnök
Kósa Attila