Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

hatalmas-tranzakciot-jelentettek-be-a-biztositasi-piacon

2020.03.11

Hatalmas tranzakciót jelentettek be a biztosítási piacon

Hatalmas értékű akvizíció érik a biztosításközvetítői szektorban: a nagy-britanniai székhelyű Aon bejelentette az írországi székhelyű Willis Towers Watson felvásárlását közel 30 milliárd dollárért. A világ második és harmadik legnagyobb alkuszcége egyesülhet ezzel.

A természeti katasztrófák számának és az általuk okozott kár összegének növekedése miatt egyre nagyobb a nyomás a vagyon- és felelősségbiztosítások piacán a minél jobb méretgazdaságosság és minél nagyobb piacméret elérésére.

A világ legnagyobb független biztosításközvetítője, a Marsch & McLennan egy éve vásárolta fel a brit Jardine Lloyd Thompsont 5,6 milliárd dollárért, most pedig egy még nagyobb akvizíció készülődik.

Több mint egy éve kezdődtek a tárgyalások az Aon és a Willis Towers Watson között, az Aon közlése szerint évi 800 millió dollárnyi szinergiát jelenthet számára a versenytárs megvásárlása.

Greg Case vezérigazgató szerint a deal az összes érintett számára hasznot fog húzni, beleértve ügyfeleiekt, kollégáikat, partnereiket és befektetőiket is.

 

Forrás