Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

online-biztositast-szeretne-hamarosan-kaphat-egy-ajanlatot-meszaros-lorinctol

2020.03.12

Online biztosítást szeretne? Hamarosan kaphat egy ajánlatot Mészáros Lőrinctől

Az online biztosítási alkuszok még nem hasítottak ki túl nagy falatot az üzletágból, Mészáros Lőrincék most ezen változtatnának.

A vendéglősből az állami cégek kiszolgálását monopolizáló biztosítási alkusszá vált Keszthelyi Erik és Mészáros Lőrinc arra szövetkezett, hogy meghódítsák az online biztosítási piacot – olvasható az e heti HVG-ben. Magyarországon az online biztosítási alkuszok még nem hasítottak ki túl nagy falatot az üzletágból: a biztosítási ágazat tavalyi 650 milliárd forintos díjbevételének alig a negyedét közvetítették ők.

„Ez javarészt a lakossági piac, amelyen egyenként kell a kattintásokat magunkhoz terelni, minden egyes ügyfélért megharcolni. Ezek nem állami vagy önkormányzati vállalatok, ahol utasítgatni lehet a vezérigazgatót, hogy melyik alkuszt szerződtesse” – jelentette ki a HVG-nek egy kisebb biztosítási bróker. Egy másik online alkusz azt mondta:

kétlem, hogy egy induló cég jobb lehetne, mint mi, de ha igen, hát legyen, tanítsanak meg minket is kesztyűbe dudálni.

A nagy kérdés az, hogy Hungarikum Alkusz, amelybe 2018-ban szállt be a felcsúti expolgármester és felesége, milyen üzleti modellel rukkol elő. A már most is működő cégek offline biztosítási termékeket ültetnek át az internetre – ennél nagyobb dobás lehet az, ha újszerű termékekkel célozzák meg a fiatalabb generációkat.

 

Forrás