Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

rendkivuli-segitseget-ad-az-egyik-magyar-biztosito-a-koronavirusban-erintett-ugyfeleinek

2020.03.27

Rendkívüli segítséget ad az egyik magyar biztosító a koronavírusban érintett ügyfeleinek

A koronavírus-járvány miatt bekövetkező eseményekre a K&H Biztosító - a szerződési feltételektől pozitívan eltérve – téríteni fog – közölte a társaság.

Ezzel a döntéssel a társaság a várható negatív gazdasági események, például az esetleges elbocsátások okozta kedvezőtlen hatásokat igyekszik enyhíteni. Így a koronavírus-betegséghez kötődő események, például haláleset, a munkahely elvesztése esetén a hitelt kifizeti, vagy a hiteltörlesztést is átvállalhatja, vagy a munkából történő hosszabb kiesésre is fizet a biztosító, pedig a koronavírus okozta betegség alapesetben nem számít káreseménynek – közölte a biztosító.

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt azonnal lépett a K&H Biztosító és módosította több biztosítási termékre vonatkozó szolgáltatási feltételeket. Bár az eredeti biztosítási szerződések nem, vagy nem feltétlenül terjednek ki a koronavírus okozta halálból, betegségből adódó eseményekre, a K&H úgy döntött, hogy ezekben az esetekben is szolgáltat – közölte a társaság.

„A döntés vonatkozik az összes egyéni kockázati életbiztosításra, a hitelhez kapcsolt életbiztosításra, valamint a számlához kötött életbiztosításra is. A biztosítások kártérítést nyújtanak – vagyis a fedezetek kiterjednek – többek között a halálesetre, kórházi napi térítésre, keresőképtelenségre, munkanélküliségre – emelte ki Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője.

A K&H Biztosító ezzel és jövőbeni további intézkedéseivel mindent megtesz azért, hogy a koronavírus-járvány okozta negatív következményeket enyhítse és segítsen az ügyfelein – tették hozzá.

 

Forrás