Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

megveszi-az-aegon-a-cig-emabit-magyarorszagi-tevekenysegeit

2020.04.08

Megveszi az Aegon a CIG EMABIT magyarországi tevékenységeit

A CIG Pannónia bejelentette, hogy leányvállalata, a CIG EMABIT magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágait állományátruházás keretében - az MNB engedélyének függő hatályával - értékesíti. Erre már a két héttel ezelőtti gyorsjelentés közzétételénél volt szó, részletesen itt írtunk róla:

100 ezer darab szerződést meghaladó, közel 6 milliárd Ft állománydíjú portfólió értékesítésére a leányvállalat szavatolótőke helyreállítási tervének keretében kerül sor. A menedzsment további lépéseket készít elő az elvárt szavatolótőke biztosítására az MNB által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül.

Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban nekik külön teendőjük nincs. A továbbiakban – a felügyeleti jóváhagyást követően – az ügyfelek az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-től kapnak tájékoztatást.

A mostani döntés nem érinti az EMABIT anyavállalatának, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek a működését és pénzügyi stabilitását. Az Életbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése továbbra is kiemelkedően magas, 343 százalék – közölték.

Nem először köt üzletet a CIG EMABIT az Aegonnal, portfóliótisztítása keretében már több alkalommal is számíthatott a holland tulajdonú biztosítóra, ugyanakkor az eladási árat egyik esetben sem közölték:

  • 2014-ben az Aegonra ruházta át lakossági állományát,
  • 2017-ben az Aegon vette át a társaság kgfb, társasház- és lakásbiztosítási állományát,
  • 2020-ban pedig a friss közlemény szerint a magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágai kerülnek sorra

 

Forrás