Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

tomegevel-ad-el-szerzodeseket-a-cig

2020.04.09

Tömegével ad el szerződéseket a CIG

A CIG Pannónia Életbiztosító a Budapesti Értéktőzsde honlapján bejelentette: több mint 100 ezer szerződéstől, közel 6 milliárd forint állománydíjú portfóliótól válik meg. Ha a felügyelet jóváhagyja, az érintett ügyfelek ezután az Aegonhoz fordulhatnak majd tájékoztatásért.


A jegybank nemrégiben elutasította a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT) helyreállítási tervét. A biztosító szavatolótőke-helyzetének rendezéséig nem köthet új biztosítási szerződéseket, a régieket nem hosszabbíthatja meg, és nem fizethet osztalékot. Úgy tűnik azonban, hogy a biztosító folytatja helyzete rendezésére eredetileg kigondolt programot.

A tőzsde honalapján most közzétett tájékoztatás szerint ugyanis szavatolótőke-helyreállítási tervének keretében válik meg több mint 100 ezer szerződéstől. Ez közel 6 milliárd forint állománydíjú portfóliót jelent. A társaság magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágától válik meg.

Az új tulajdonos kilétére is következtethetünk a CIG közleményéből. Az írják ugyanis: „a továbbiakban - a felügyeleti jóváhagyást követően - az ügyfelek az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-től kapnak tájékoztatást". Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban nekik külön teendőjük nincs.

A közleményben hozzáteszik: a menedzsment további lépéseket készít elő az elvárt szavatolótőke biztosítására az MNB által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül. A mostani döntés nem érinti az EMABIT anyavállalatának, a CIG Pannónia Életbiztosító  működését és pénzügyi stabilitását. Az életbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése továbbra is kiemelkedően magas, 343 százalék – hangsúlyozták.

 

Forrás