Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

ingyenes-eletbiztositast-kinal-a-generali-tozsdeforum-hu-cikk

2020.05.04

Ingyenes életbiztosítást kínál a Generali - tozsdeforum.hu cikk

A Generali Biztosító a koronavírus járvány kitörése óta dolgozik azon, hogy valamelyest enyhíthesse a járvány hatásait mind ügyfelei, mind pedig a szükséghelyzetben lévők életében.

Teljesen online, személyes jelenlétet nem igénylő életbiztosítások kötésén túl, a telekonzultációs opción át, a munkáltatói COVID-19 fedezet nyújtásával mind ügyfeleik szolgálatában áll. A helyi és globális hozzájárulásoknak és tárgyi adományoknak köszönhetően pedig többek között az olaszországi Lombardia tartomány kórházait és a trieszti egészségügyi rendszert is támogatta. A mostani ingyenes szolgáltatásával viszont a frontvonalban harcolókat támogatja, így azon ügyfeleinek, akik igazolható módon a magyar állami egészségügyi rendszerben, a koronavírus fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vesznek, ingyenes biztosítási fedezetet nyújt koronavírus fertőzés esetére.

A koronavírus járvány következtében kialakult helyzet alapjaiban formálja át az emberek életvitelét, a felnőtt hazai lakosság fele (52%) egyáltalán nem hagyja el otthonát[1], azonban számos olyan foglalkozás és hivatás létezik, melyek nem végezhetők otthonról, így komoly kihívás elé állítja a dolgozókat, főként ha ők munka közben saját életüket is kockára teszik. Orvosok, nővérek, háziorvosok, laboránsok, műtősök, mentősök – a sort még hosszan folytathatnánk, a járványhelyzetben ők, az egészségügyi dolgozók a mi hétköznapi hőseink, kezükben van az életünk, egészségünk.

Ingyenes biztosítási fedezet egészségügyi dolgozóForrásknak

A Generali Biztosító új szolgáltatásával most a frontvonalban harcolókat, az igazolható módon a koronavírus fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vevő egészségügyi dolgozókat szeretné támogatni.

Május 1-jétől július 31-ig minden olyan ügyfelünknek (Generali Biztosító Zrt. és Genertel Biztosító Zrt.), akik a magyar állami egészségügyi rendszerben egészségügyi foglalkozást végeznek és igazolható módon tevékenyen részt vesznek a koronavírus fertőzött betegek ellátásában, ingyenes biztosítási fedezetet nyújtunk koronavírus fertőzés esetére. Az ingyenes biztosítási fedezetben két szolgáltatás érhető el: kórházi napi és haláleseti térítés. A szolgáltatás azon ügyfelekre vonatkozik, akik 2020. május 1-jén és a biztosítási esemény időpontjában élő szerződéssel rendelkeznek, azaz a május 1-je után kötött szerződésekre nem érvényes” - mondta Schaub Erika, a Generali személybiztosításokért felelős igazgatósági tagja.

Kórházi napi térítés esetén, ha a biztosított a kórház fertőző betegek részére kijelölt részlegébe kerül, akkor az ott töltött kórházi napokra, de maximum 14 kórházban töltött napra jár a napi biztosítási összeg (10 000 Ft/nap). A térítés teljes mértékét úgy kell meghatározni, hogy a kórházi ápolási napok számát meg kell szorozni a biztosítási összeggel. Az intenzív osztályon történő ellátás napjaira a biztosítási összeg 200%-át (20 000 Ft/nap) téríti meg a biztosító. Haláleseti térítés estén a szolgáltatási összeg 2 000 000 Ft.

Hisszük, hogy ebben a súlyos járványügyi vészhelyzetben minden apró segítség számít, legyen szó akár anyagi hozzájárulásról, adományozásról, vagy szolgáltatásaink és termékeink a járványügyi helyzethez való alakításáról. Bízunk benne, hogy ezekkel az apró lépésekkel mi is hozzájárulhatunk a vírus elleni küzdelemhez és bebizonyíthatjuk, hogy együtt sikerülhet. Továbbra is azon dolgozunk, hogy élethosszig tartó partnerként a lehető legtöbbet segíthessünk ügyfeleinknek” – tette hozzá Schaub Erika.