Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

az-allianzot-is-utolerte-a-koronavirus-valsag-portfolio-cikk

2020.05.12

Az Allianzot is utolérte a koronavírus-válság - Portfolio cikk

Ahogy várható volt, az Allianz nyeresége is nagyot esett a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt az első negyedévben a német biztosítóóriás ma reggelre közzétett gyorsjelentése szerint. A biztosító visszavonta korábbi nyereség-előrejelzését, új tervszámok kiadásával pedig megvárja, amikor már jobban mérhető lesz a pandémia hatása.

A társaság 1,4 milliárd eurós adózás utáni nyereségről számolt be, ami 29%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi 1,97 milliárd euróhoz képest, és összhangban van a biztosító korábbi jelzésével, amely szerint közel 30%-kal eshet az első negyedévben a profitja.

A bevételek viszont 5,7%-kal 42,6 milliárd euróra emelkedtek a biztosítónál, elősorban az élet- és egészségbiztosítások területén elkönyvelt növekedésnek köszönhetően.

A működési eredmény 22%-kal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál, erre elősorban a nagyobb természetikatasztrófa-károkkal küzdő vagyon- és felelősségbiztosítási üzletágban történt romlás miatt került sor. A PIMCO-t is magában foglaló vagyonkezelési tevékenységben viszont 19%-kal nőtt a működési eredmény.

A biztosító Szolvencia II tőkefeltöltöttsége magas szinten, 190%-on állt március végén. A társaság visszavonta korábbi nyereség-előrejelzését, új tervszámok kiadásával pedig megvárja, hogy jobban mérhető legyen a pandémia hatása.