Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

ha-cipruson-fertozodik-meg-a-turista-akkor-ok-alljak-a-kezelest-startlap-hu-cikk

2020.05.28

Ha Cipruson fertőződik meg a turista, akkor ők állják a kezelést - startlap.hu cikk

Ciprus ingyenes koronavírus-kezeléssel és ellátással csalogatja a turistákat: kormánya ígérete szerint, aki szigetországi nyaralása alatt fertőződik meg a kórokozóval, annak és családjának állja vakációja és gyógyítása összes költségét - adta hírül szerdán az AP amerikai hírügynökség.

Példa nélküli az ajánlat

Az esetleges külföldi fertőzötteket 100 ágyas kórház várja, melyben csakis ők lesznek, ciprusi betegek nem. Családtagjaik számára 500 szobás “karanténszállodát” alakítanak ki.

A családtagokon kívül odakerülnek azok is, akikkel a fertőzött közvetlenül érintkezett. 

A tájékoztatás szerint az érintettnek csupán a taxiköltséget kell kifizetnie és hazarepülése árát.

A ciprusi kormány turistacsábító ajánlatát ötoldalas, keddi dátumozású levélben tudatja, melyet szétküldött kormányoknak, légitársaságoknak, utazási irodáknak.

Szigorú előírásokat fognak alkalmazni

A szöveg kitér arra is, hogy Ciprus milyen szigorú egészségügyi és higiéniai előírásokat foganatosít, hogy a külföldieket magához vonzza.

A szigetország gazdaságának 13 százalékát a turizmus jelenti. Nicosia úgy számol, hogy idén az idegenforgalomból származó bevétel a szokásos 2,6 milliárd eurónak a 30 százalékára apadhat, jóllehet Cipruson egy főre vetítve az egyik legalacsonyabb a fertőzési hányad az európai országok közül.

A nyaralóknak is tenniük kell mindezért

A szigetország lakosainak már több mint a tizedét tesztelte. Külföldi légijáratok június 9-től érkezhetnek Ciprusra 19 országból. Megérkezéskor megmérik az utasok testhőmérsékletét, vaktában kiszemelt néhányukat pedig ingyen tesztelik.

 

A nyaralók mindegyikének három nappal hazautazása előtt koronavírustesztnek kell magát alávetnie, és annak elvégzéséről igazolást kell bemutatniuk közvetlenül gépre szállásuk előtt.

 

Forrás