Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

az-elso-hullam-megvolt-rohamtempoban-foglalnak-szallasokat-a-magyarok-portfolio-cikk

2020.06.02

Az első hullám megvolt - rohamtempóban foglalnak szállásokat a magyarok - Portfolio cikk

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén, napi 2000-2500 foglalás jön be - mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az M1-en.

Jellemzően pénteken nyitott ki a szálláshelyek döntő többsége, szinte valamennyi vendéglátóegység és a fürdők is várják már a vendégeket országosan.

Az első tapasztalatok kedvezőek, mind a vendégek, mind a szolgáltatók fegyelmezetten betartják az előírásokat - mondta Könnyid. A vezérigazgató-helyettes szerint méréseik már hetedik hete azt mutatják, hogy a belföldi vendégek egyre inkább az országhatáron belül tervezik nyári pihenésüket, jelenleg kétharmados ez az arány.

A korlátozások enyhítése óta napról napra emelkedik a foglalások száma

- emelte ki.

Az első nagy hullám a pünkösdi hétvégén volt, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban azt látni, hogy naponta 2000-2500 új foglalás érkezik, többségében júliusra és augusztusra. A Balaton mellett valamennyi élővízhez és turisztikailag meghatározó térségbe, valamint a szálláshelyek teljes spektrumában érkeznek a foglalások. A szállodák mellett a panziók és egyéb magán szálláshelyek után is sokan érdeklődnek.

 

Forrás