Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

megvan-az-mnb-uj-alelnoke-virag-barnabast-javasolja-orban-viktor-portfolio-cikk

2020.06.08

Megvan az MNB új alelnöke: Virág Barnabást javasolja Orbán Viktor - Portfolio cikk

Orbán Viktor miniszterelnök Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatójának kinevezését fogja javasolni az MNB alelnökévé Áder János köztársasági elnöknek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A jegybanktörvény szerint az alelnöki tisztségre javasolt személyt az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága meghallgatja, ezért a személyi javaslatáról Orbán Viktor tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét. A kormányfő arra kérte a házelnököt, hogy intézkedjen Virág Barnabás bizottsági meghallgatása iránt.

A parlament honlapján megtalálható bizottsági meghívó szerint az MNB alelnökjelöltjének meghallgatására június 9-én kerülhet sor.

A múlt héten mondott le váratlanul Nagy Márton, a jegybank eddigi alelnöke, az ő helyét ideiglenesen már Virág Barnabás foglalta el, a jelek szerint ő lehet majd az utód is. 

 

Forrás