Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

itt-vannak-a-majusi-adatok-ujabb-tizezrek-kerultek-az-utcara-a-jarvany-miatt-hvg-cikk

2020.06.23

Itt vannak a májusi adatok: újabb tízezrek kerültek az utcára a járvány miatt - HVG cikk

Bár április végétől elérhetők a bértámogatások, és éltek is vele sokan, mégis harminckétezren veszítették el a munkájukat májusban. Így a járvány alatt már nyolcvanezren maradtak állás nélkül.

363 268 volt májusban a nyilvántartott álláskeresők száma – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adataiból. A fővárosban és Pest megyében regisztráltak álláskeresőként továbbra is a legtöbben, Budapesten közel hatezer, Pest megyében pedig négyezren lettek munkanélküliek. A többi megyében ezer-ezerötszázzal nőtt az állástalanok száma, Borsodban már 44 116-an vannak, igaz, itt a múlt hónap óta ezerrel nőtt a számuk.

Az országos összesítő adatok szerint a munkanélküliségi adatok már január óta kúsznak felfelé, januárban 249 866 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván, de februárban már majdnem 20 ezerrel többet. A veszélyhelyzet kihirdetése után, márciusban még csak 17 ezerrel, áprilisban 50 ezerrel ugrott meg az állástalanok száma, májusban csökkent a szám 32 ezerre.Forrás