Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

felmondta-az-mkb-a-cig-pannoniaval-kotott-egyuttmukodeset-portfolio-cikk

2020.07.01

Felmondta az MKB a CIG Pannóniával kötött együttműködését - Portfolio cikk

Idén év végével megszűnhet az együttműködés a CIG Pannónia és az MKB Bank között. A döntés érzékenyen érintheti a biztosítót, hiszen új életbiztosítási szerződéseinek 18%-át hozta tavaly a banki csatorna.

A CIG Pannónia közlése szerint az MKB Bank 6 hónapos felmondási idővel felmondta az életbiztosítóval és leányvállalatával, a CIG EMABIT-tal fennálló együttműködési és biztosításközvetítésre irányuló szerződését. 

A CIG Pannónia 2017. április 11-én kötött stratégiai együttműködési megállapodást az MKB Bank Zrt.-vel. A megállapodás értelmében a két társaság hosszú távon együttműködik, az MKB fiókhálózatában megkezdték a CIG Pannónia nyugdíj- és életbiztosításainak értékesítését, a CIG Pannónia biztosításközvetítői pedig az MKB Bank termékeit is kínálják ügyfeleiknek.

A mostani döntés érzékenyen érintheti a biztosítót, hiszen új életbiztosítási szerződéseinek 18%-át hozta tavaly a banki csatorna. (Az eladott életbiztosítási szerződések esetében a saját hálózat teljesítménye 20 százalékot, míg a független brókeri csatorna 30 százalékot, a banki csatorna 18 százalékot tett ki.)

Az együttműködés felmondásának okával kapcsolatban megkerestük a bankot közvetlenül cikkünk megjelenése előtt, továbbá mivel a két társaság közös alapkezelővel (MKB-Pannónia Alapkezelő) is rendelkezik, ennek sorsára is rákérdeztünk. Utóbbiban egyébként

  • az MKB Banknak 49%-a,
  • az MKB Nyugdíjpénztárnak 15%-a,
  • a Pannónia Pénztárszolgáltatónak 16%-a,
  • a CIG Pannónia Életbiztosítónak 16%-os,
  • az MKB-Pannónia Egészségpénztárnak 2%-os és
  • a Gránit Banknak szintén 2%-os tulajdonrésze van.

Forrás