Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

inkabb-magankorhazba-mennel-erre-figyelj-ha-egeszsegbiztositast-kotsz-forbes-cikk

2020.07.06

Inkább magánkórházba mennél? – Erre figyelj, ha egészségbiztosítást kötsz - Forbes cikk

Egyre nagyobb a választék a hazai egészségbiztosítások piacán, és a koronavírusjárvány is sokakat sarkallhat arra, hogy ilyen módon biztosítsák be maguknak a magánorvosi ellátást. 

A piac folyton változik, azóta, hogy utoljára ránéztünk a kínálatra, biztosítási csomagok bővültek vagy éppen szűkültek, több kombinált megoldás jelent meg egészségpénztárak és biztosítók összefogásában, és sajnos, jött a mindent felforgató koronajárvány. Utóbbi miatt elmaradtak vizsgálatok, műtétek és szűrések, és a korábbinál is többekben megfogalmazódott a késztetés, hogy addig jó, amíg jó távol maradhat az állami egészségügytől.

Egészségbiztosítást kötni azonban jóval nagyobb körültekintést igényel, mint mondjuk egy lakásbiztosítást, elég sok szempontot érdemes mérlegelni, és mindenkinek a preferenciái és anyagi lehetőségei szerint dönteni. A magazinban részletesen végigvettük az alapfelszereltségtől a full extráig húzódó palettát, itt most csak néhány szempont ízelítőül:

Nem pénzt, szolgáltatást: Alapvetően két típusa van az egészségbiztosításoknak, az összeg- és a szolgáltatásfinanszírozó biztosítások – utóbbiak az igazán izgalmasak, ahol 0–24 órás segélyvonallal, teljes körű ellátásszervezéssel fogják a biztosított kezét, ha baj van, és neki a pénztárcáját sem kell elővennie, miután ellátták egy magánkórházban, mert mindent intéz és áll a biztosító. Ilyet érdemes választani, mi is ezeket a megoldásokat néztük végig.

Jobb a céges, és nem rossz a családi sem: A céges, csoportos egészségbiztosítások alapból olcsóbbak, többet tudnak, mint az egyénileg megköthetők, így aki teheti, ilyen megoldás után nézzen. Ha a cége nem elég gáláns, akkor viszont érdemes a család többi tagját bevonni a biztosításba, néhány százalékkal így is alacsonyabbá tehető a fizetendő díj.

Egy erős közepes csomagot: A legtöbb helyen legalább két, de van, ahol öt különböző tartalmú csomag közül lehet választani, érdemes olyat keresni, ahol nemcsak labor-, de komolyabb diagnosztikai vizsgálatok is benne vannak a csomagban, jár hozzá kiadós járóbeteg szakrendelés és egynapos sebészet, továbbá évente mehetünk menedzserszűrésre.

 

Forrás