Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

megiscsak-tud-levegoben-terjedni-a-koronavirus-most-mar-a-who-is-elismeri-portfolio-cikk

2020.07.08

Mégiscsak tud levegőben terjedni a koronavírus, most már a WHO is elismeri - Portfolio cikk

Az a WHO, amely korábban azt állította, hogy a koronavírus elsősorban az orron és szájon át kijutó, de hamar a földre eső cseppeken keresztül fertőz, most azt mondja, mégis igaz lehet, hogy a vírus tovább is fent tud maradni a levegőben és így is képes fertőzni.

Reuters cikke szerint most már a WHO is egyeztet annak lehetőségéről, hogy a vírus képes hosszabb ideig is fertőzni a levegőben. Korábban a szervezet azt állította, hogy ha még a levegőbe is jutnak egy fertőzött emberen keresztül a víruscseppek, azok hamar a földön landolnak.

Csakhogy hétfőn egy 239 kutatóból álló csoport adott ki egy tanulmányt, amely szerint a levegőben lebegő vírusrészecskék képesek megfertőzni azokat, akik ezt belélegzik, így a WHO-nak sürgősen frissítenie kellene a koronavírussal kapcsolatos hivatalos álláspontját.

A WHO egy genfi sajtóeseményen beszélt arról, hogy már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy a vírus levegőben is képes terjedni, de nem voltak döntő bizonyítékok eddig.

Amennyiben a WHO elismeri a tudósok mostani felfedezéseit és ezek alapján módosítja ajánlását, az kihathat az eddigi 1 méteres távolságtartásra is.

 

Forrás