Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

rendkivuli-kozgyules-osszehivasat-kezdemenyezte-az-opus-a-cig-nel-portfolio-cikk

2020.07.09

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte az Opus a CIG-nél - Portfolio cikk

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte az Opus a CIG-nél

Az Opus tájékoztatása szerint a CIG Pannóniával folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre az egymásban lévő tulajdonrészek átrendezéséről. Ezen felül a biztosító működésében a társaság, mint részvényes „számos ponton lát olyan személyi, működésbeli tényezőket, amelyek javítása a CIG Nyrt. fenntartható, a felügyeleti hatósági elvárásoknak is mindenben megfelelő üzletmenete és így végső soron a részvényesi értékmaximalizálás szempontjából kiemelten fontos”, így

AZ OPUS A CIG RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉNEK ÖSSZEHÍVÁSÁT KEZDEMÉNYEZTE.

A CIG korábbi bejelentése szerint felügyelőbizottsági, auditbizottsági és igazgatósági tagokat szeretne visszahívni az Opus, helyettük új tisztviselőket választanának meg.

Az igazgatóság a kötelező törvényi rendelkezéseknek megfelelően 8 napon belül dönt a közgyűlés összehívásáról.

A Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global a CIG Pannónia legnagyobb tulajdonosa 24,85 százalékkal, bár a részesedést nem sorolja a stratégiailag fontos üzletágak közé (energetika, turizmus, mezőgazdaság, ipar), hanem likvid pénzügyi eszközként tekint rá.

Forrás: Portfolio

A CIG Pannónia árfolyama 3,3 százalékot emelkedett a hírre a tegnapi kereskedésben, az Opus árfolyama 1,7 százalékot esett.