Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

megvan-kiket-tenne-a-cig-iranyitasaba-az-opus-portfolio-cikk

2020.07.23

Megvan, kiket tenne a CIG irányításába az Opus - Portfolio cikk

Augusztus 14-re hívta össze az Opus által kezdeményezett rendkívüli közgyűlését a CIG Pannónia, amelyen többek között új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat választhatnak a részvényesek. A CIG Pannónia mai közleményéből kiderül, hogy kiket.

Augusztus 14-én, 10.00 órára hívta össze rendkívüli közgyűlését a CIG Pannónia, amit az Opus, mint a társaság részvényese, 25 százalékos tulajdonosa kezdeményezett. Azt már korábban tudni lehetett, hogy vezetőket cserélne a CIG Pannóniánál az Opus, a ma közzétett közgyűlési előterjesztésekből az is kiderül, hogy kiket.  

  • Az igazgatóságból azonnali hatállyal visszahívnák Király Máriát, Kádár Gabriellát, Barta Miklóst és Horváth Gergely Domonkost. Igazgatósági tagnak 3 éves időtartamra Ódorné Angyal Zsuzsannát javasolják.
  • A felügyelőbizottságból Bayer Józsefet, Papp Istvánt, Czakó Erzsébet Hajnalkát, Kerekes Sándort és Boros Istvánt azonnali hatállyal visszahívnák. Helyettük Vada Erikát és Dakó Gábort javasolják a felügyelőbizottságba 3 éves időtartamra.
  • Az auditbizottságból visszahívnák Czakó Erzsébetet, Papp Istvánt és Kerekes Sándort. Helyettük Vada Erikát, Tima Jánost és Veisz Ákost javasolják a társaság auditbizottságába 3 éves időtartamra.

Mindezek mellett a közgyűlés dönthet a társaság alaptőkéjének leszállításáról is az eredménytartalékkal szemben. Ennek eredményeként a CIG Pannónia alaptőkéje 9 442 826 000 forintról 3 116 132 580 forintra csökkenne. A tőkeleszállítást a részvények névértékének csökkentésével vinné véghez a társaság, a cél a tőkestruktúra átalakítása.

Az augusztus 14-i közgyűlésen dől el, hogy megszerzi-e a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus a CIG Pannónia részvényesi többségének támogatását az életbiztosító irányváltására, egy hazai biztosításpiaci erőközpont felépítésére. Hogy a Bayer József nagytulajdonos által támogatott eddigi vezetés vagy az Opus által kezdeményezett változás kerekedik-e felül, azt egyesek szemmel láthatóan nem bíznák a véletlenre: valakik a közelmúltban nagyon látványosan megkezdték a részvények felvásárlását. Jelentős forgalom mellett emelkedett nagyot a részvények árfolyama az elmúlt napokban. Ma több mint 9 százalékot emelkedett a részvény, idén közel 85 százalékos pluszban áll a papír. 

 

Forrás