Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

cig-pannonia-meszaros-embere-gyorsan-atveszi-a-vezetest-napi-hu-cikk

2020.07.28

CIG Pannónia: Mészáros embere gyorsan átveszi a vezetést - napi.hu cikk

Szeptember végén távozik a CIG Pannónia vezérigazgatója. A részvényesek augusztus 14-én szavaznak a teljes vezetőség cseréjéről, Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó emberei vehetik át a biztosító teljes irányítását.

Hetek óta köztudott, hogy vezetőcserékről szavaznak a CIG Pannónia augusztus 14-i rendkívüli közgyűlésén a részvényesek. Az eseményt a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó Opus hívta össze.

Még az igazgatósági, felügyelőbizottsági és auditbizottsági tagok visszahívásáról történő szavazás előtt eldöntötték, hogy távoznak a vezetők. Hétfőn közölték a részvényesekkel, hogy a társaság és leányvállalata vezérigazgatójának, valamint vezérigazgató-helyettesének, Kádár Gabriellának és Barta Miklósnak a munkaviszonya 2020. szeptember 30. napjával megszűnik.

A piac kedvezően fogadta a hírt, a biztosító részvényének az árfolyama a szokásosnál magasabb forgalomban több mint 4 százalékos pluszba került.

Mészáros embere veszi át a vezetést

Az igazgatóság a társaság és leányvállalatának vezérigazgató-helyettesi pozíciójára 2020. augusztus 1-jei hatállyal Fedák Istvánnal köt munkaszerződést, majd 2020. október 1-től  az MNB engedélyétől függő hatállyal, vezérigazgatói pozícióra és első számú vezetői tisztségre.

Fedák István Mészáros embereként volt jelen eddig az igazgatóságban. A biztosító honlapja szerint pályafutását a Creditanstalt Rt-nél kockázatkezelőként kezdte, majd a Magyar Factor Rt-nél előbb üzletfejlesztési menedzserként, később kockázatkezelési vezetőként dolgozott. A jogi diploma megszerzését követően a Fedák Ügyvédi Irodában, majd az Magyar Fejlesztési Bankban (MFB) dolgozott. 2008-2015 között az OT INDUSTRIES Csoport vállalatainál tölt be pénzügyi és ügyvezetői pozíciókat.

Ezt követően egy évig az Eurobond Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2016-tól a Mészáros család érdekeltségébe tartozó Keszthelyi Holding Zrt. pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese, ezzel párhuzamosan 2017-től az Agenta-Consulting Kft. ügyvezető igazgatója. 2018-2019. között az Insurance Média Kft. ügyvezető igazgatója.

Bayer és csapata távozhat

Kádár Gabriella és Barta Miklós távozása után egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a CIG Pannónia vezetéséből Bayer József és bizalmi emberei szintén távoznak a két és fél hét múlva esedékes közgyűlésen. A részletes napirendi pontokat már közzétették. Szavaznak majd az alaptőke leszállításáról, ez utóbbival a felügyelőbizottság egyetértett, és számos személyi kérdésről, amivel viszont a regnáló vezetés nem ért egyet.

A vezetőségben eddig Bayer József és Mészáros emberei is ott ültek, Bayer csapatát azonban elküldenék, kizárólag a felcsúti vállalkozóhoz köthető emberek maradnának a fontos pozíciókban. A felügyelőbizottságból visszahívhatják Bayer Józsefet, Papp Istvánt, Czakó Erzsébet Hajnalkát, Kerekes Sándor és Boros Istvánt. Ezekkel a javaslatokkal az igazgatóság a múlt szerdán közzétett dokumentum szerint nem ért egyet. Tudomásul vette viszont, hogy Vada Erikát és Dakó Gábort jelöli az Opus új felügyelőbizottsági tagnak.

Czakó Erzsébetet, Kerekes Sándort és Papp Istvánt az audit bizottságból is vissza akarják hívni. A társaság  mostani igazgatósága viszont a részvényes határozati javaslataihoz fűzött indokolásokkal nem ért egyet, az indokolásokban foglaltakat teljes mértékben vitatja és visszautasítja. A felügyelőbizottság szintén ezt fűzte hozzá a javaslatokhoz. Az audit bizottságba Vada Erika kerül be a maradó tagok Veisz Ákos és Tima János mellé.

Visszahívhatják az igazgatóságból Király Máriát, Kádár Gabriellát, Barta Miklóst és Horváth Gergely Domonkost is, ezekkel a javaslatokkal szintén nem értett egyet sem a felügyelőbizottság, sem az igazgatóság. Új tagként Ódorné Angyal Zsuzsanna kerülhet be a CIG vezetőségébe a Keszthelyi Holding felügyelőbizottságában ülő Bogdánffy Péter és Fedák István mellé.

 

Forrás