Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

sorra-mondanak-le-az-igazgatosagi-tagok-a-cig-pannonianal-portfolio-cikk

2020.08.14

Sorra mondanak le az igazgatósági tagok a CIG Pannóniánál - Portfolio cikk

Távozik a CIG Pannónia igazgatóságából Horváth Gergely Domonkos, tegnap három igazagtósági tag mondott le.
 

A társaság soron következő (vagyis most pénteki, augusztus 14-ei) közgyűlésének napjával, de legfeljebb 60 napos határidővel lemondott a CIG Pannónia és leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. igazgatósági tagságáról Horváth Gergely Domonkos. A két társaság megköszönte neki „az elmúlt években kifejtett sikeres és eredményes munkavégzését.”

Ahogy arról beszámoltunk, tegnap három igazgatóság tag, Kádár Gabriella, Király Mária és Barta Miklós mondott le tisztségéről.

Július 22-én szintén a biztosító közleményéből derült ki a 25%-os tulajdonos, az Opus szándéka az igazgatóság összetételére vonatkozóan. Eszerint az augusztus 14-ei közgyűlés az igazgatóságból azonnali hatállyal visszahívná Király Máriát, Kádár Gabriellát, Barta Miklóst és Horváth Gergely Domonkost. Igazgatósági tagnak 3 éves időtartamra Ódorné Angyal Zsuzsannát, az Opus vezérigazgató-helyettesét javasolták.

Július 27-én azt is megtudhattuk, hogy október 1-jétől a részben Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Keszthelyi Holding Zrt. eddigi pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese, Fedák István válthatja Kádár Gabriellát a CIG Pannónia vezérigazgatói székében. A döntéssel tehát nem várták meg a biztosító augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlését, amelyen többek között az igazgatóság személyi összetételének megváltozásáról is dönteni fognak a részvényesek.

 

Forrás

 

Kapcsolódó cikk:

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200814/visszaverte-az-elso-tamadast-a-cig-pannonia-444844