Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

bovul-az-azonnali-fizetesi-rendszer-most-a-vallalkozok-orulhetnek-hvg-cikk

2020.09.02

Bővül az azonnali fizetési rendszer, most a vállalkozók örülhetnek - HVG cikk

A jegybank szerint jól működik a rendszer, így lehetőségük van a tervek szerint bővíteni.

Az azonnali fizetés márciusi indulása óta megbízhatóan működik, így újabb szolgáltatásokat is be tudnak vezetni – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményében.

Most jellemzően vállalatok által használt tranzakciótípusok kerültek sorra: szeptember 1-jétől

  • a tömegesen feldolgozott átutalásokat – például vállalati kötegelt átutalások, rendszeres és értéknapos átutalások –, és
  • a vállalati kötegelt fizetési kérelmeket

is be lehet küldeni az azonnali fizetési rendszerbe.

Ezek az átutalások is lebonyolíthatóak az év minden napján folyamatosan, akár hétvégén vagy éjszaka is. A számlákhoz a vállalkozók is regisztrálhatnak másodlagos számlaazonosítókat – telefonszámokat, e-mail címeket, adóazonosítókat vagy adószámokat –, amelyek segítségével számlaszám ismerete nélkül is indíthatóak számukra átutalások. Ezt nekik is a számlát vezető banknál kell kezdeményezni.

Az új szolgáltatások bevezetése nem kötelező, a pénzforgalmi szolgáltatók üzleti döntéseitől függ azok elérhetővé tétele az ügyfeleik számára.

Forrás

 

Kapcsolódó cikk:

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/valtozas-fizetes-azonnali-utalas-bankszamla-kotegelt-megbizas-giro-mnb-bank.712641.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link