Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

colonnade-utasbiztositas-tajekoztato

2020.09.04

Colonnade utasbiztosítás tájékoztató

Colonnade utasbiztosítás tájékoztató

Tisztelt Partnereink!

 

Tekintettel a Kormány 2020. szeptember 1-jén hatályba lépett 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletére a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól utasbiztosítási szerződéseink érvényességével kapcsolatban az alábbiakról adunk tájékoztatást:

 

  • Az érvényben lévő biztosítási feltételek rendelkezései szerint azon úticélok tekintetében, melyeket a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt kategóriába sorolt; utasbiztosítás, útlemondás sem a baleset, betegség, poggyász biztosítás tekintetében nem érvényes.
  • A hivatkozott kormányrendelet rendelkezései alapján – kevés kivétellel – a világ valamennyi országát utazásra nem javasolt kategóriába sorolta.

 

A Colonnade Biztosító Ügyfelei részére a kialakult helyzetre tekintettel a lehető legmegfelelőbb biztosítási fedezetet biztosító szerződéseket a biztosítási feltétek rendelkezéseitől eltérően az alábbiak szerint köti meg:

 

  • A piros kategóriába sorolt országok közül a korábban terrorveszély, polgárháborús helyzet, általánosan rossz közbiztonság miatt utazásra nem javasolt országokba történő utazásokkal kapcsolatban megkötött biztosítási szerződések érvénytelenek, összhangban a hatályos kormányrendelet és biztosítási feltételek rendelkezései szerint.

 

A kizárólag SARS-CoV-2 járvány miatt utazásra nem javasolt desztinációk tekintetében a biztosítási feltételektől eltérően a biztosítási fedezet ÉRVÉNYES.

 

Felhívjuk szíves figyelmeteket arra, hogy a megkötött utasbiztosítási szerződés nem nyújt fedezetet a megbetegedés nélküli járványügyi intézkedésekre, így különös tekintettel az adott desztináció, vagy honosság szerinti ország előírásai szerinti tesztek költségére, az ilyen módon elrendelt karantén, tervezettől eltérő hazautazással kapcsolatos többletköltségeire.

 

Az egyes országokról az alábbi honlapon szerezhettek bővebb tájékoztatást:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

 

Jelen rendelkezéseinket a Kormány SARS-CoV-2 járvánnyal kapcsolatos utazási korlátozásaink változása esetén felülvizsgáljuk.