Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

ujabb-konkurens-allt-be-meszaros-lorinc-hiperambiciozus-alkuszcege-moge-forbes-cikk

2020.10.06

Újabb konkurens állt be Mészáros Lőrinc hiperambíciózus alkuszcége mögé - Forbes cikk

A Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz Kft. teljes állományátruházással csatlakozott a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-hez – adta hírül a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló társaság.

Újabb százmilliós alkusz csatlakozott az elsősorban nagyvállalatok biztosítási igényeire specializálódó Hungarikum Alkuszhoz. A cég közleménye szerint a Hungarikim és a Reticulum Biztosítási Alkusz stratégiai partnersége tovább erősíti a Hungarikum nagyvállalati ügyfélkiszolgálás területén szerzett több mint egyévtizedes szakmai tapasztalatát.

 

A Reticulum Biztosítás Alkusz több mint 20 éve működik, ügyfélkörében egyaránt megtalálhatóak a magán- és az állami szektor szereplői. Speciális szakterülete az állami tulajdonban lévő nagyvállalati szegmens kiszolgálása – a cég honlapján kiemelt mérföldkövek szerint volt már ügyfelük a Nemzeti Autópálya Rt., a Magyar Posta, a Vértesi Erőmű, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, az MFB, a BKK, a Fővárosi Önkormányzat, a Semmelweis Egyetem, az FKF, vagy legutóbb a Liget Projekt. 

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. fő tulajdonosa a Keszthelyi Erik alapította Keszthelyi Holding, a kisebbségi tulajdonos pedig 2018 márciusa óta Mészáros Lőrinc. A cég a korábbi években is óriási lendülettel gyarapodott (2016 májusában Megy, mint egy buldózer címmel írtunk portrét a magazinban a feltűnően ambiciózus, ám ellentmondásos megítélésű Keszthelyi Erikről), de amióta a társaság a felcsúti Fő utcára van bejegyezve, még gyorsabb a felívelés.

 
  • 2016-ban 1,5 milliárd
  • 2017-ben 2
  • 2018-ban 2,4
  • 2019-ben már 4,5 milliárd forintos árbevételt könyveltek el, utóbbihoz 2,6 milliárd forintos adózás utáni nyereség társult, ami nem kevesebb, mint 58 százalékos profitrátát jelent.

A Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz Kft. ugyan húsz éve a piacon van, de lényegesen kisebb szereplő, 2018-at 119 millió forintos árbevétellel és enyhe nyereséggel zárta (a 2019-es beszámolója még nem elérhető a nyilvános cégadatbázisokban).

 

Forrás