Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

novelte-reszesedeset-a-cig-pannoniaban-meszaros-lorinc-es-keszthelyi-erik-alkuszcege-portfolio-cikk

2020.10.21

Növelte részesedését a CIG Pannóniában Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik alkuszcége - Portfolio cikk

400 ezer darab CIG Pannónia részvényt vásárolt a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft, ezzel már 4,93 millió részvénye van a vállalatnak a magyar biztosítóban.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a BÉT-re eljuttatott közleményben tájékoztatta tőkepiac szereplőit, hogy a társaság részvényese, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft., 2020. október 20. napján tőzsdei ügylet keretében 400.000 db CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. törzsrészvényt vásárolt.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. közvetlen tulajdonában álló részvények száma 4.933.980 darabra módosult, amellyel közvetlen szavazati joga a Társaságban meghaladja 5%-ot.

A Hungarikum Alkusz az elmúlt hónapokban fokozatosan növelte részesedését a CIG Pannóniában, az OPUS Globáltól vettek át korábban részvényeket, melyben - akár a Hungarikumban - jelentős tulajdonrésze van Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletembernek. A Hungarikum fő tulajdonosa továbbra is Keszthelyi Erik, akinek cégcsoportja jelentős növekedésen ment keresztül az elmúlt években, részben állami cégek alkuszi megbízásainak köszönhetően.

 

Forrás