Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

meszaros-lorinc-cege-lett-a-paks-ii-biztositasi-alkusza-index-cikk

2020.11.02

Mészáros Lőrinc cége lett a Paks II. biztosítási alkusza - Index cikk

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. volt az egyedüli ajánlattévő nettó 449,9 millió forint értékben a Paks II. biztosítására kiírt alkuszi tenderen – olvasható a Napi.hu-n. Az eljárás eredményét a Paks II. Atomerőmű Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a biztosításközvetítői piacon a nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott. A cég fölött 2018-ban szerzett befolyást Mészáros Lőrinc. Ezt követően a vállalat folyamatosan vásárolta fel a kisebb alkuszcégeket. A cég tavalyi árbevétele 4,45 milliárd forintra rúgott, amivel piacvezetőnek számít a területen.

A szolgáltatás megrendelését tartalmazó dokumentumból kiderül, hogy a közbeszerzés tárgya a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházás tervezési, beszerzési és kivitelezési paramétereit tartalmazó EPC-szerződés szerint megkötendő biztosítások beszerzésével kapcsolatos, fix díjas biztosítási alkuszi megbízási szerződés megkötése. A biztosítások között egy építés-szerelés biztosítás, egy szállítmánybiztosítás és egy általános felelősségbiztosítás szerepel.

 

A Mészáros-féle alkuszcég feladatai közt szerepel többek között az előkészítés és kockázatfelmérés (például ütemtervkészítés, adategyeztetés, helyszíni bejárás előkészítése, koordinálása, amennyiben szükséges, a biztosítások elhelyezésére ható technikai kérdések áttekintése, szükség esetén megbeszélések és konzultációk szervezése), előzetes piacfelmérés, kockázatelhelyezés, valamint a kockázatelhelyezést követő olyan adminisztrációs feladatok, mint a végleges biztosítási szerződések előkészítése, kiállítása, valamint a biztosítóktól átvett dokumentumok, okmányok áttekintése, véleményezése, szükség esetén a korrekciójuk.

 

Forrás

Kapcsolódó cikk: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/meszaros_lorincek_nyertek_a_paks_ii_biztositasi_alkuszi_tenderen.716741.html