Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

az-otp-tol-igazolt-elnoke-lehet-az-mkb-banknak-hvg-cikk

2020.11.24

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak - HVG cikk

Barna Zsolt kinevezéséről a társaság decemberi közgyűlése dönthet.

Az MKB Bank Nyrt. december 14-ei rendkívüli közgyűlésén Barna Zsoltot javasolják a vállalat vezérigazgatói posztjára – közölte az MKB Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tőzsdezárás után. Egyúttal javasolják, hogy a közgyűlésen Barna Zsoltot válasszák meg az MKB Bank Nyrt. igazgatóságának belső tagjává és elnökévé 2021. január 1-től 5 évre. A jelölt megválasztásához a Magyar Nemzeti Bank engedélye is szükséges – tették hozzá.

Barna Zsolt az OTP-től igazolt az Magyar Bankholding Zrt.-hez, amely az MKB, a Takarék és a Budapest Bank által alapított szuperbank alapját adja. 2020 júliusáig az OTP általános vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, október 30-tól lett a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának az elnöke.

A közlemény szerint a személyi váltásra azért van szükség, mert Balog Ádám, az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója 2020. december 31-vel – illetve a közgyűlés által megválasztott új igazgatósági elnök tisztségének kezdőnapjával, de legkésőbb 2021. március 1-jével – lemondott a társaságnál betöltött igazgatósági tagságáról és elnöki tisztségéről, egyúttal munkaviszonya a lemondás hatályba lépésének napjával közös megegyezéssel megszűnik.

 

Forrás

Kapcsolódó cikk:

https://www.portfolio.hu/bank/20201120/meggondolta-magat-az-mkb-bank-megsem-szakit-a-cig-pannoniaval-458292