Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

meszaros-lorinc-es-keszthelyi-erik-alkuszcegee-lett-a-cig-pannonia-harmada-portfolio-cikk

2020.12.09

Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik alkuszcégéé lett a CIG Pannónia harmada - Portfolio cikk

32,82%-ra növelte részesedését a Mészáros Lőrinchez és Keszthelyi Erikhez köthető Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a CIG Pannóniában, miután az Opus után a Bayer Józsefhez köthető Vinton Vagyonkezelőtől is megvásárolt egy kisebb részvénycsomagot.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. és a Vinton Vagyonkezelő Kft. között létrejött adásvételi szerződés értelmében a Hungarikum Alkusz megvásárolt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nek a Vinton tulajdonában lévő részvénycsomagjából 1 219 151 darab törzsrészvényt, amely a biztosítótársaság alaptőkéjének  1,29 százalékát testesíti meg – közölte a Hungarikum.

A CIG Pannónia tulajdonosi szerkezete
Részvényes Részesedés
Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. (Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik alkuszcége) 32,82%
Vinton Vagyonkezelő Kft. (Bayer József cége) 11,76%
Kaptár Befektetési Zrt. 5,34%
Móricz Gábor 5,29%
Közkézhányad 44,79%
Forrás: BÉT, Hungarikum, Portfolio                                     

„A Hungarikum Alkusz stratégiai célja, a biztosítási szektorban képviselt értékei és tapasztalata alapján a hosszútávú, kiszámítható tulajdonosi szerepvállalás, melynek révén a biztosítótársaság szakmailag és üzletileg is egy stabil működési környezetben, a magyar lakosság és a hazai vállalati szféra valamennyi szereplőjének megbízható és hiteles partnere lehet.” – fogalmaz az alkuszcég közleménye.

A Hungarikum céghálóról alábbi cikkünkben részletesen írtunk:

opten

2020. szeptember 24-én az Opus Global Nyrt. és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. között megkötött szerződés értelmében a felek megállapodtak, hogy a Hungarikum Alkusz megvásárolja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését. 2020. november 23-án az MNB engedélyezte a 20%-ot meghaladó, de 33%-os határértéket el nem érő befolyásszerzést.

A legújabb tranzakcióval a Hungarikum Alkusz 31,53 százalékos tulajdoni arányát 32,82 százalékra növelte a biztosítóban – mondta el Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója (képünkön).

 

Forrás