Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

meszaros-lorincek-ujabb-lepest-tettek-a-teljhatalom-fele-a-magyar-biztositoban-napi-hu-cikk

2020.12.10

Mészáros Lőrincék újabb lépést tettek a teljhatalom felé a magyar biztosítóban - Napi.hu cikk

Megvásárolja a Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik érdekeltségébe tartozó Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a Bayer József érdekeltségébe tartozó Vinton Kft. pakettjének egy részét a CIG Pannónia Életbiztosítóban. Bayert és csapatát Mészárosék a nyáron már eltávolították a biztosító vezetőségéből, nemrég pedig bepereltek több egykori vezetőt, akiket szerintük felelősség terhel a biztosító olaszországi veszteségeiért.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. és a Vinton Vagyonkezelő Kft. között létrejött adásvételi szerződés értelmében, a Hungarikum Alkusz megvásárolt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, Vinton Vagyonkezelő Kft. tulajdonában lévő részvénycsomagból 1 219 151 darab törzsrészvényt, amely a biztosítótársaság alaptőkéjének 1,29 százalékát testesíti meg - jelentették be szerdán.

A Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik érdekeltségébe tartozó Hungarikum Alkusz jelenleg a tőzsde honlapja szerint 31,5 százalékos, a Bayer Józsefhez köthető Vinton pedig 13,08 százalékos pakettel rendelkezik a biztosítóban. A Hungarikum Alkusz stratégiai célja, a biztosítási szektorban képviselt értékei és tapasztalata alapján a hosszútávú, kiszámítható tulajdonosi szerepvállalás, melynek révén a biztosítótársaság szakmailag és üzletileg is egy stabil működési környezetben, a magyar lakosság és a hazai vállalati szféra valamennyi szereplőjének megbízható és hiteles partnere lehet.

Mészárosék így növelik a részesedésüket

2020. szeptember 24-én az Opus Global Nyrt. és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. között megkötött szerződés értelmében a felek megállapodtak, hogy a Hungarikum Alkusz megvásárolja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését. Az Opus Mészáros érdekeltségébe tartozik, de a Hungarikum szintén hozzá köthető.

2020. november 23-án a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-ben 20 százalékos határértéket meghaladó, de 33 százalékos határértéket el nem érő mértékű közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást, valamint a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-ben (EMABIT) 20 százalékos határértéket meghaladó, de 33 százalékos határértéket el nem érő mértékű közvetett tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen.

A Vintontól december 7-én tőzsdén kívüli kerekedés keretében vásárolta meg a Hungarikum Alkusz a biztosítótársaság alaptőkéjének 1,29 százalékát megtestesítő részvénycsomagot. Ezzel a Hungarikum Alkusz 31,53 százalékos tulajdoni arányát 32,82 százalékra növelte a biztosítóban" - mondta el Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Így tették lapátra Mészárosék Bayerékat

A történet előzményei bő egy évvel ezelőttre nyúlnak vissza, amikor kiderült, hogy a CIG Pannónia vagyonbiztosítója, az EMABIT egy csaló alkuszcégen keresztül hamis viszonbiztosítást kötött olaszországi, határon átnyúló tevékenység keretében végzett kezesi biztosításaira. A több milliárdosra taksált veszteség pontos mértékét a mai napig nem közölték, de az már az első pillanattól látszott, hogy Mészároséknál ez kiverte a biztosítékot.

Azonnal közölték, hogy a veszteségekért nem fognak helyt állni, és eleinte ki akartak szállni a CIG Pannóniából. Ez végül nem történt meg, de a csatabárdot nem ásták el, az idei nyár folyamán egy közgyűlésen lecserélték a biztosító teljes vezetését, pontosabban azokat a tagokat, amelyeket Bayer József milliárdos vállalkozó vitt a biztosítóhoz.

A puszta kirúgásokkal azonban a jelek szerint nem elégedett meg a felcsúti vállakozó és köre, nemrég bejelentették, hogy kártérítést követelnek a vagyonbiztosító olaszországi veszteségei miatt az igazgatóság korábbi tagjaitól.

 

Forrás