Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

egyhavi-dijat-visszakapnak-az-autosok-az-egyik-biztositotol-index-cikk

2020.12.30

Egyhavi díjat visszakapnak az autósok az egyik biztosítótól - Index cikk

2020-ban, különösen a közel két hónapig tartó kijárási korlátozások idején csökkent a lakosság autóhasználata, melynek következtében a balesetek száma is visszaesett – írja közleményében a Groupama Biztosító, amely úgy döntött, hogy akkor lehet méltányos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező ügyfeleivel, ha számukra felajánl egy egyszeri összeget, melyet akár jótékony célra is fordíthatnak.

A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ÖSSZESEN TÖBB MINT 700 MILLIÓ FORINTOT AJÁNL FEL MINTEGY 250 EZER EGYEDI KGFB-SZERZŐDÉSSEL RENDELKEZŐ ÜGYFELÉNEK.

A felajánlott összeg az üzembentartók 2020. december 28-án hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának egyhavi díjrészével arányosan kerül felosztásra. A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án hatályos – és 2021. január 1-jével nem felmondott – egyedi, határozatlan idejű kgfb-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál.

„A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alól nincs kibúvó, a törvény értelmében minden autótulajdonosnak meg kell kötnie a szerződést, rendszeresen, pontosan fizetnie kell a díjat. A koronavírus-járvány miatt azonban ügyfeleink idén nem a megszokott módon tudták használni autójukat, ezért akkor lehetünk fair biztosítójuk, ha a nehéz időkben mellettük állva felajánlunk számukra egy egyszeri összeget, ezzel is értékelve bizalmukat. Abban hiszünk, hogy ez a helyes hozzáállás” – idézi a közlemény Bertrand Woirhaye vezérigazgatót.

Mi a teendő?

Az ügyfelek a január első hetében induló és február végéig tartó időszakban több lehetőség közül is választhatnak:

  • rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget,
  • vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő kgfb-szerződésük alapján fennálló díjfizetési kötelezettségükbe,
  • de dönthetnek úgy is, hogy a biztosító az összeget jótékony célra használja fel az akció indulásáig kijelölt szervezet számára.

A biztosítótársaság az akció keretében összesen az egyedi kgfb szerződési portfóliója egyhavi díjrészének megfelelő összeget ajánlja fel. A Groupama Biztosító a több mint 700 millió forintos összeg azon részét, melyről nem nyilatkoztak az üzembentartók, illetve számlaszámuk hiányában nem tudta számukra eljuttatni, teljes egészében a kiválasztott jótékony célra fordítja – olvasható a közleményben.

 

Forrás