Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

a-kormany-szerint-semmi-kivetnivalo-nincs-abban-hogy-meszaros-erdekeltsegu-biztositot-ajanlgat-az-allami-mvm-telex-cikk

2021.03.01

A kormány szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Mészáros-érdekeltségű biztosítót ajánlgat az állami MVM - Telex cikk

A kormány nem tartja etikátlannak, hogy az állami MVM telefonos ügynökei Mészáros Lőrinc biztosítójának termékeit ajánlják, ez csak „segítség a kiadáscsökkentéshez”, írja a Népszava Online.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője tett fel írásbeli kérdést a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, aki helyett Fónagy János miniszterhelyettes válaszolt. Szerinte a „piacon bevett ellentételezés” fejében végzett szolgáltatás keretében az MVM Otthon Plusz Zrt. nem a magánegészségügyet reklámozza az államival szemben, hanem „segíti az ügyfelek magánszolgáltatások során felmerülő kiadásainak csökkentését”.

Korábban szintén a Népszava írt arról cikket, hogy az állami MVM-csoportba tartozó gázszolgáltató az ügyfeleinek telefonos értékesítéssel próbál magánbiztosításokat eladni. A CIG Pannónia Otthon Vitál csomagja valóban elérhető az MVM honlapján, mint az itt is látható.

A telefonos ügyintéző a következő szavakkal csinált kedvet a magánbiztosításhoz:

„Nem kell hónapokat várnia egy időpontra a kerületi sztk-ban, órákat üldögélnie a rendelők folyosóin, és ha szükségessé válik, akkor különösebb hercehurca nélkül elvégeztethet egy MR- vagy CT-vizsgálatot. Ez jó hír igaz?”

A helyzet nem egyedülálló, de az állami egészségügy „leszólása” szokatlan.

Egyelőre a biztosítói szektorban, sok más hazai ágazattal ellentétben csekély a NER jelenléte, a vezető hazai biztosítók (Allianz, Generali, Aegon, Groupama) külföldi tulajdonban vannak. A piacon most az hozhat átrendeződést, ha az Aegon beolvad az osztrák VIG-csoportba.

 

Forrás