Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

meszaros-lorinc-cege-segit-a-fovarosnak-milliardos-biztositas-kell-24-hu-cikk

2021.03.10

Mészáros Lőrinc cége segít: a fővárosnak milliárdos biztosítás kell - 24.hu cikk

Több fővárosi vállalathoz hasonlóan a BKV is a Hungarikum Alkusz nevű céget kéri fel tanácsadónak általános felelősségbiztosítási szerződése újrakötéséhez, amely Mészáros Lőrinc résztulajdona.

Népszava cikke szerint az év végén lejár a BKV három évre szóló vagyon- és felelősségbiztosítási szerződése az Uniqa Biztosítóval, és főváros közlekedési társasága jó előre nekilát új partnert keresni.

A jogszabály ugyan csak a vasúti felelősségbiztosítás meglétét írja elő – ez körülbelül a negyedébe kerülne a jelenlegi kiterjesztett védelemnek -, de a közlekedési vállalat  inkább kiterjesztett felelősség- és vagyonbiztosítást kötne. Ez ugyanis minden a tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő járműre és vagyontárgyra kiterjed, így bármilyen káresemény – baleset, vihar, stb. – esetén fizet a biztosító.

Az eljárás előzetesen becsült értéke csaknem 1,8 milliárd forint. A vagyonbiztosítás jelenlegi díja évi 174 millió forint, a teljes biztosítási díj pedig 2019-ben 458 millió forint, tavaly októberig 381 millió volt.

A BKV újra csomagban szerződne három évre (több biztosítást kötne egy szerződés keretében), egyéves hosszabbítási opcióval. Az új biztosítót tárgyalásos eljárás keretében választanák ki, amelyben a Hungarikum Alkusz lesz a segítségükre. A fővárosi cég – több más önkormányzati és állami vállalathoz hasonlatosan – évek óta a Hungarikumot kéri fel a közreműködésre.

A Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik tulajdonában lévő vállalat 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban segédkezett a kötelező felelősségbiztosítások megkötésében, míg 2018-ban az említett Uniqa-szerződést hozták tető alá.

 

Forrás