Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

tobb-vagy-kevesebb-biztositast-kotunk-a-koronavirus-jarvanyban-portfolio-cikk

2021.03.18

Több vagy kevesebb biztosítást kötünk a koronavírus-járványban? - Portfolio cikk

Kinyitnak-e a biztosítói ügyfélszolgálatok a korlátozások alatt is? Mely biztosításokból kötünk többet és melyekből kevesebbet a járvány alatt? Minek köszönhető a hosszú távú öngondoskodás felértékelődése 2020-ban? Mit mutat a kötelező biztosítások díjáról az MNB új kgfb-indexe? Mit hozott a biztosítóknál a távolságtartás az értékesítésben? Gyorsulás, lassulás vagy visszaesés jön 2021-ben a magyar biztosítási piacon? 

Többek között ezekről a témákról beszél a Portfolio Pénzügy Podcast újabb adásában Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke.

Nem állt meg a magyar biztosítási piac növekedése 2020-ban sem, de az előző éveknél sokkal lassabban, 4,7%-kal nőtt a szektor éves díjbevétele, meghaladva végül az 1200 milliárd forintot. A résztelekről és az idei kilátásokról Palkó István, a Portfolio vezető elemzője Pandurics Anettet, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) az elnökét kérdezte a Portfolio Pénzügy Podcast újabb adásában.

Szép számmal akadtak látványos jelenségek is a magyar biztosítási piacon tavaly: miközben kevesebb mint felére esett az utasbiztosítások díjbevétele, sikeresen szólították meg az életbiztosítási közvetítők a lakosságot a járvány alatt is: a rendszeres díjas unit-linked termékeknek köszönhetően hat éve nem áramlott ennyi friss pénz a hazai életbiztosításokba. A biztosítók azonban a nem-életbiztosításokon szakítottak igazán nagyot: elsősorban a kedvező kárstatisztikának köszönhetően emelkedett nyereségük új csúcsra, 84 milliárd forintra.

Pandurics Anett, aki a MABISZ elnöki tisztsége mellett a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója is egy személyben, többek között az alábbi témákról beszél a Portfolio Pénzügy Podcast adásában:

  • kinyitnak-e a biztosítói ügyfélszolgálatok a korlátozások alatt is?
  • mely biztosításokból kötünk többet és melyekből kevesebbet a járvány alatt?
  • minek köszönhető a hosszú távú öngondoskodás felértékelődése 2020-ban?
  • mit mutat a kötelező biztosítások díjáról az MNB új kgfb-indexe?
  • mit hozott a biztosítóknál a távolságtartás az értékesítésben?
  • gyorsulás, lassulás vagy visszaesés jön 2021-ben a magyar biztosítási piacon?

Forrás