Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

itt-a-kalkulator-a-fogyasztobarat-lakasbiztositasok-osszehasonlitasara-azenpenzem-hu-cikk

2021.03.29

Itt a kalkulátor a fogyasztóbarát lakásbiztosítások összehasonlítására - azenpenzem.hu cikk

Az MNB a honlapján kialakított kalkulátorral is segíti a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások összehasonlítását. Jelenleg 3 biztosító ajánlata hasonlítható össze. Eddig 65 milliárd forintnyi háztartási vagyonra kötöttek ilyen biztosítást az ügyfelek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján kalkulátort indított a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások (MFO) összehasonlítására és az egyes ügyfelek számára leginkább testhezálló ajánlatok megtalálására – adta hírül a jegybank. A pártatlan, ingyenes összehasonlító kalkulátor a biztosítók által adott árazási képletek alapján a személyre szabott ajánlatok táblázatos megtekintését teszi lehetővé.

A kiválasztott biztosítást a biztosító online felületein vagy más csatornáin lehet megkötni. Az MFO kalkulátor indulásával a három már piacon lévő biztosító (Union, Wáberer, KÖBE) MFO termékének összehasonlítására van mód. Ez a szám hamarosan - a februárban minősítést szerzett három intézmény belépésével – hatra bővül.

Erre figyeljünk az összehasonlításkor!

A biztosítások összehasonlításához az ingatlan és/vagy ingóságok értékeit kell beírni, és azok fő tulajdonságaira is rákérdez a kalkulátor. A számolásnál kérhetjük, hogy a biztosító által megadott értékeken kalkuláljon. Mivel mindegyik biztosító más-más összegre becsli az ingatlan értékét (itt többmilliós, akár tízmilliós eltérésekről beszélünk), a díjak is jelentősen eltérhetnek – derül ki az Azénpénzem.hu által elvégzett kalkulációból.  

Éppen ezért – akár a biztosítói értékbecslés után is – érdemes olyan kalkulációt is elvégezni, amelyben mi adjuk meg az ingatlan és az ingóságok értékét, így ugyanakkora biztosítási összegekre kapunk díjszámítást.

Miért jó a fogyasztóbarát otthonbiztosítás?

A jegybank az MFO-nál a káresemények pontos meghatározásával, a mentesülések, kizárások, valamint az eljárási szabályok szabályozásával is egységes feltételrendszerű, széleskörű biztosítási védelmet határozott meg. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások bővített alapcsomagot tartalmaznak, ami a 15 alapvető elemi kockázatot (például tűz, vihar, villámcsapás stb.) és további 5 gyakori háztartási kártípust (például vízkár, betöréses lopás, üvegtörés) öleli fel. Emellett az ügyfél további, elnevezésükben egységes, illetve egyéb kiegészítő biztosításokat is megköthet, ám az alapcsomaghoz ezeket nem lehet kötelezően hozzáilleszteni. Az MFO az eddigi piaci termékeknél jóval szűkebb körű kizárásokat enged.

Az MFO mindezek mellett egységes indexálási szabályokat, az eddiginél gyorsabb kárrendezést, digitális folyamatokat, családbarát szolgáltatásokat, illetve (amennyiben az ügyfél esetleg váltani akarna) negyedévenként felmondási lehetőséget is tartalmaz. A már értékesített MFO-szerződések 65 milliárd forint értékű ingatlant, ingóságot védenek.

Forrás

Kalkulátor: https://minositettotthonbiztositas.mnb.hu/mfo/kalkulator