Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

uj-nevvel-lehet-piacvezeto-az-aegon-magyarorszagon-index-cikk

2021.04.04

Új névvel lehet piacvezető az Aegon Magyarországon - Index cikk

Még november végén kiderült, hogy az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) 830 millió euróért felvásárolja az Aegon biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát Magyarországon, valamint Lengyelországban, Romániában és Törökországban is.

Lehel Gábor, a VIG Magyarországért felelős igazgatósági tagja a portfolio.hu-nak elárulta, hogy nyáron tervezik lezárni a tranzakciót és a hatósági jóváhagyásokat, és

ETTŐL KEZDVE ÖNÁLLÓ BIZTOSÍTÓKÉNT, ÚJ MÁRKANÉVVEL MŰKÖDNE TOVÁBB AZ AEGON MAGYARORSZÁG. EGYÚTTAL JELEZTE, HOGY A VIG AZ UNIONNAL, A JELENLEG IS MEGLÉVŐ BIZTOSÍTÓJÁVAL EGYÜTT PIACVEZETŐVÉ VÁLIK HAZÁNKBAN.

Lehel Gábor szerint a VIG többmárkás stratégiája remekül működik, és a többi országban is, ahol piacvezető, két biztosítóval dolgozik, ám ez nagy kihívást jelent Magyarországon, mert jól ismert márkanevet kell újra cserélni, amelynek kiválasztásában számítanak a csapathoz csatlakozó magyar kollégákra is, vagyis az Aegon magyar menedzsmentjére.

A VIG-csoport, amely Közép-Kelet-Európa vezető biztosítója, Romániában, Lengyelországban és Törökországban is erősítette pozícióját, de Magyarország számít a legjelentősebbnek, és az alapkezelő és a nyugdíjpénztár területén is jelentős fejlődési lehetőségeket látnak.

Lehel Gábor elmondta, hogy a 2019-es piaci adatok alapján a VIG a magyar biztosítási piacon 19 százalék feletti részesedést szerez, de magyarországi jelenlétét tovább akarja erősíteni.

Forrás