Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

az-aegon-is-valamelyik-havernal-landolhat-a-kerdes-csak-az-mikor-es-hogyan-hvg-cikk

2021.04.19

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan - HVG cikk

Megakadályozta a kormány az Aegon biztosító eladását. Minimum gyanús, hogy tette ezt egy olyan szabály alapján, amelyet egy nappal a tranzakció bejelentése előtt hozott. „Világossá tettük, hogy negyed évszázados magyarországi működés után nem tartjuk magunkat külföldi befektetőnek. A régió vezető biztosítójaként minden érintett országban partnerségre és konszenzusra törekszünk a köz- és a magénszféra szereplőivel egyaránt. Hosszú távon gondolkodunk a magyar piacban is, ezért valamennyi minisztériummal és hatósággal folytatjuk a tárgyalásainkat” – szögezte le a HVG-nek Wolfgang Haas, a Vienna Insurance Group (VIG) szóvivője. Tette ezt az után, hogy Pintér Sándor belügyminiszter megvétózta, hogy a VIG megvásárolja a magyar Aegon biztosítót, ami uniós szinten is példátlan, hiszen egy holland vállalat adná el a leányát egy osztráknak.

„A kormány megint tett egy olyan lépést, amiről azt hittük, nem történhet meg”

– fejezte ki döbbenetét egy uniós pénzügyi szakember. A holland Aegon ugyanakkor visszafogott, optimista nyilatkozatot tett a HVG-nek: bíznak a tárgyalások sikerében, és egyelőre semmilyen más forgatókönyvben nem gondolkodnak a magyar leányuk jövőjét illetően – jelentette ki Dick Schiethart szóvivő.

Úgy tudni, a tervezett tranzakció budapesti vétója után a színfalak mögött azért több is történt.

Forrás