Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

minositett-hitelek-es-otthonbiztositasok-ingyenes-osszehasonlito-kalkulatort-kinal-az-mnb-delmagyar-hu-cikk

2021.04.20

Minősített hitelek és otthonbiztosítások – ingyenes összehasonlító kalkulátort kínál az MNB - delmagyar.hu cikk

Új, ingyenes kalkulátorral is támogatja az ügyfelek minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások közti tájékozódását az MNB. Az online felület segítségével tehát a lakás- és személyi hitel után ezeknél is kiválasztható a leginkább megfelelő termék, amely az adott biztosítónál megköthető.

A Magyar Nemzeti Bank honlapján kalkulátort indított a Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások (MFO) összehasonlítására és az egyes ügyfelek számára leginkább testhezálló ajánlatok megtalálására. Az ingyenes összehasonlítás a biztosítók által adott árazási képletek alapján a személyre szabott ajánlatok táblázatos megtekintését teszi lehetővé.

 

A piaci verseny további erősítésére létrejött platform objektív módon jeleníti meg az egyes ajánlatokat. A kiválasztott legkedvezőbbnek ítélt biztosítás megkötésére a társaság online, vagy más csatornákon történő megkeresésével nyílik lehetőség. A kalkulátor indulásával a három, már piacon lévő biztosító MFO-termékének összehasonlítására van lehetőség, és ez a szám hamarosan – a februárban minősítést szerzett három intézmény belépésével – hatra bővül.

Bővített alapcsomag

Mivel a fogyasztóbarát lakás- és személyi hitelek hasonló összehasonlító programja már korábban elindult, immár a fogyasztóbarát termékcsalád valamennyi tagja rendelkezik önálló kalkulátorral. A jegybank nemrég indított külön honlapján – az mnb.hu/fogyasztobarat oldalon – valamennyi fogyasztóbarát konstrukció egyetlen felületen érhető el.

Az MNB a kár­események pontos meghatározását, a mentesüléseket, kizárásokat, valamint az eljárási szabályokat illetően is egységes feltételrendszerű, széles körű védelmet határozott meg.

fogyasztóbarát otthonbiztosítások egy bővített alapcsomagot tartalmaznak, amely a 15 alapvető elemi kockázatot és az 5 leggyakoribb gyakori háztartási kártípust – például vízkár, betöréses lopás, üvegtörés – öleli fel.

Egységes otthonbiztosítás

Emellett az ügyfél döntése szerint további, elnevezésükben egységes, illetve egyéb kiegészítő biztosításokat is megköthet, ám az alapcsomaghoz ezeket nem lehet kötelező jelleggel hozzáilleszteni.

A minősített fogyasztóbarát konstrukció mindezek mellett egységes indexálási szabályokat, az eddiginél gyorsabb kárrendezést, digitális folyamatokat, családbarát szolgáltatásokat, illetve negyedévenként felmondási lehetőséget is tartalmaz. A már értékesített MFO-szerződések közel 70 milliárd forint értékű ingatlant, ingóságot védenek.

Üzletkötés előtt!

– A Minősített Fogyasztóbarát termékeket forgalmazó pénzügyi szolgáltatók köre folyamatosan bővül, ami kedvező az ügyfeleknek, hiszen a piaci verseny egyre jobb kondíciókat eredményez – írta lapunk állandó partnere, a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat.

– Bennünket jellemzően ak­­kor keresnek fel, amikor valamilyen panaszuk van egy pénzügyi szolgáltatással kapcsolatban.

Sajnos még mindig túl kevés az olyan, amikor egy ügyletkötés előtti megfontolt döntéshez kérnek tőlünk segítséget.

A minősített, fogyasztóbarát termékekkel kapcsolatos panaszokkal még nem találkoztunk, ezért az egyéb ügyben hozzánk fordulók figyelmét hívjuk fel arra, milyen előnyöket, többletszolgáltatásokat jelenthetnek ezek a konstrukciók – hangsúlyozták.