Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

bovult-az-mnb-fogyasztobarat-otthonbiztositasi-kalkulatora-vg-cikk

2021.04.23

Bővült az MNB fogyasztóbarát otthonbiztosítási kalkulátora - VG cikk

Immár a Groupama Biztosító Minősített Fogyasztóbarát otthonbiztosítási terméke is elérhető az MNB honlapján kialakított ingyenes kalkulátor ajánlatai között. Hamarosan a további két, már minősítést szerzett biztosító terméke is megjelenik az összehasonlító programban. A minősített otthonbiztosítások így egyre nagyobb teret nyerhetnek, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét.

A Groupama Biztosító Zrt. – azt követően, hogy februárban sikeresen megszerezte minősítését – megkezdte Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási (MFO) konstrukciójának forgalmazását. Immár e biztosító MFO terméke is elérhető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján kialakított új ingyenes kalkulátor ajánlatai között.

A kalkulátor segítségével így már négy biztosító MFO termékének összehasonlítására van mód, s e szám hamarosan – a februárban minősítést szerzett két további intézmény várható belépésével – hatra bővül.

A piaci verseny további erősítésére létrejött platform pártatlan módon jeleníti meg az egyes ajánlatokat.

A kiválasztott legkedvezőbbnek ítélt biztosítás megkötésére a biztosító online módon vagy más csatornán kereshető meg.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások ugyanakkora díjért az eddigieknél magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek, fölösleges többletszolgáltatások és -kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon, miközben a biztosítási szerződés egésze alatt ügyfélbarát kiszolgálást garantálnak.

Az MNB pénzügyi stabilitási és fogyasztóvédelmi szempontból is fontosnak tartja, hogy a lakásbiztosítások piacán élénküljön a verseny az ügyfelekért.

Az MFO alapcsomagja elemi károkra, s egyéb, a háztartásokat egzisztenciájukban alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújt fedezetet. Az alapcsomaggal kapcsolatos káresemények tartalmát (szűkített kizárásokkal és mentesülésekkel) az MNB egységesen, kötelezően határozta meg a biztosítóknak, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve.

Kiegészítő fedezetként a lakáshoz közvetlenül kapcsolódó, gyakoribb káresemények is biztosíthatók,

amelyek egységes megnevezését szintén a jegybank határozta meg a könnyebb összevethetőség érdekében. Ezeken túl további káresemények biztosítására is vállalkozhat az adott biztosító. A termékről további részletes információ a jegybank honlapjának MFO aloldalán érhető el.

Mivel a fogyasztóbarát lakáshitelek és személyi hitelek hasonló összehasonlító programja már korábban elindult, immár a fogyasztóbarát termékcsalád valamennyi tagja rendelkezik önálló kalkulátorral. Az MNB nemrég indított külön honlapján valamennyi fogyasztóbarát konstrukció egyetlen felületen érhető el.

Forrás