Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

milyen-balesetbiztositasi-elemek-vannak-az-utasbiztositasokban-hvg-cikk

2021.07.22

Milyen balesetbiztosítási elemek vannak az utasbiztosításokban? - HVG cikk

Az utasbiztosítások sokféle fedezetet tartalmazhatnak, ezek közül az egyik a balesetekkel kapcsolatos fedezetek köre.  A Bank360 elemzői azt vizsgálták meg 5 biztosítótársaságnál, hogy egyes utasbiztosításaik milyen balesetbiztosítási fedezetekkel rendelkeznek.

Az utasbiztosítások piaca sokrétű és szerteágazó, vannak belföldre és külföldre szólóak, specifikus országokat célzó és kizáró biztosítások.

Az utasbiztosítások fedezetei is sokfajták, tartalmaznak poggyászbiztosítást, jogvédelmi és felelősségbiztosítást, utazási segítségnyújtást és vannak olyanok amiknél az autó asszisztencia is beépített. Ezen felül beletartoznak még a különböző egészségbiztosítási fedezetek, amik miatt általában az utasbiztosítást kötik, illetve a balesetbiztosítás.

Ez utóbbi ugyanúgy fontos része a biztosításnak, ezért a Bank360 elmezői néhány utasbiztosítás esetén vizsgálták meg, hogy azok milyen balesetbiztosítási elemeket tartalmaznak, és mekkora összegeket térítenek.

Általában súlyos, vissza nem fordítható káresemények tartoznak ide, mint a biztosított elhalálozása, illetve a maradandó egészségkárosodás, amit százalékosan vizsgálnak. Halálesetnél a biztosítók, ha az légi katasztrófa miatt következett be, gyakran kiegészítést fizetnek a baleseti összegbiztosításon felül.

Az Aegon Világlátó utasbiztosítása 3 csomagban: Ezüst, Arany és Platina szinten téríti a balesetbiztosításra jellemző káreseményeket. A prémium kategóriájú Platina csomagjuk 6,5 milliót fizet baleseti halál esetén, ha ez légi katasztrófa miatt következett be, akkor további 8 millió forintot térít. Balesetből eredő egészségkárosodásra 11 millió forint a térítési limit.

Az Allianz Útitárs utasbiztosításának szintén három csomagja van, és azok szintén Ezüst, Arany és Platina néven szerepelnek. A biztosító prémium szolgáltatása 10 millió forintot fizet baleseti halál esetén és további 8 millió forintot légi katasztrófa esetén. A biztosítás összege balesetből következő 100 százalékos egészségkárosodás esetén 12 millió forint.

Genertel Biztosítónál Classic, Plus és Extra csomagokban érhető el utasbiztosítás. Ez utóbbi, az Extra szintű csomag minden káreseményre 5 millió forintot térít, kivéve, ha a “Sí” úti célt jelöltük meg a biztosítás megkötésnél, akkor ugyanis ennek a dupláját téríti az egészségkárosodási fedezete, 10 millió forintot

Groupama Bázis, Komfort és Prémium csomagokban kínálja Utazási Garancia (GB661) nevű utasbiztosítását. Prémium csomagja 10-10 millió forintot fizet baleseti halál és maradandó egészségkárosodás káreseményeknél és 15 millió forintot térít pluszban légi katasztrófa miatti halálesetre.

Az Union Világjáró utasbiztosítása a többi felsorolt szolgáltatóval szemben 2 csomagot kínál ügyfelei számára a Horizont és a Horizont Prémium csomagokat. Nemcsak ebben egyedi az Union biztosítása, a “szolgáltatási táblája” külön fedezetként hivatkozik a ki- és hazautazás során, Magyarország határain belül bekövetkező balesetekre, amivel fedezi a baleseti halált és a maradandó egészségkárosodást: Horizont esetén 1,5-1,5 millió forintig, Prémium esetén pedig 3, illetve 4 millió forintig.

A külföldi fedezetük a következőképpen alakul: Baleseti halál káreseményre a Horizont Prémium szolgáltatásuk 6 millió forintot térít. Többlettérítést csak a Prémium csomaguk tartalmaz, de nem csak légi katasztrófára (1 millió Ft), hanem hajókatasztrófára is (2 millió Ft).

Baleseti rokkantságra az Union Horizont Prémium 10 millió forintig térít 25 és 100 százalék közötti rokkantságnál.

Forrás