Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

jo-tudni-a-lakasbiztositasara-is-szamithat-ha-baleset-erte-hvg-cikk

2021.08.16

Jó tudni: a lakásbiztosítására is számíthat, ha baleset érte - HVG cikk

Egy lakásbiztosítás nagy anyagi terhet vehet le a biztosítottak válláról egy váratlan helyzetben, és kiegészítő szolgáltatásai révén magát a biztosítottat is védheti.

Lakásbiztosítással általában otthonaikat és ingóságaikat védik a biztosítottak az olyan káresemények esetére, mint például a csőtörés, tűzkár, betörés, vagy pedig viharral összefüggő károk. Annak is köszönhetően, hogy egy lakáshitel vagy CSOK mellé kötelező az igénybevétele, Magyarországon a lakásbiztosítás az egyik legelterjedtebb biztosítási szolgáltatás. Ennek megfelelően nem meglepő, hogy rengeteg féle kiegészítő biztosítást lehet kötni a lakásbiztosítás mellé, ezek közé tartozik a balesetbiztosítás is.

Bank360 elemzői azt vizsgálták meg, hogy milyen balesetbiztosítási csomagokat köthetünk néhány biztosító lakásbiztosítása mellé.

Az Aegon OKÉ lakásbiztosításához három külön csomagban köthető balesetekre is kiterjedő kiegészítő fedezet.

A kórházi napi térítésre vonatkozó csomag baleset következtében 3 napot meghaladó kórházi ápolásra térít egy, az ajánlaton és a kötvényen feltüntetett, napi összeget. A műtéti kiegészítés a biztosító által 4 kategóriába sorolt műtét komolyságától függ és egységenként a következő limitekkel rendelkezik:

Fotó: Bank360

A bővített balesetbiztosításuk maradandó egészségkárosodáson és haláleseti biztosításon felül térít csonttörésre, égési sérülésre, illetve baleseti műtétre is.

Fotó: Bank360

Az Allianz Otthonom lakásbiztosításához köthető kiegészítő családi balesetbiztosítást 200 ezer forintos biztosítási összeg egységenként lehet megkötni, maximum 2 millió forintig. A biztosítási összeg szerint meghatározott térítési limiteket és szolgáltatásokat az alábbi táblázat tartalmazza.

Fotó: Bank360

Generali Házőrző lakásbiztosításánál négy, emelkedő biztosítási összegű lakásbiztosítási csomag közül választhatunk. A legkisebb csomagon kívül mindegyik tartalmaz beépített balesetbiztosítást, ugyanakkor külön-külön is megköthetőek kiegészítőként ezek a csomagok.

Fotó: Bank360

Ezen felül tartalmaz balesetbiztosítási fedezeteket az Egészség nevű kiegészítő biztosításuk is, ami haláleseti, műtéti, illetve kórházi napi térítést foglal magába, 3 szinten.

Genertel Kiegészítő családi balesetbiztosítása csonttörés, halál, baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás, illetve baleseti eredetű műtéti káreseményekre térít. A szolgáltató lakásbiztosítása a baleseti műtéti térítésen kívül, a többi felsorolt káreseményre beépítve is tartalmaz balesetbiztosítást.

Fotó: Bank360

Groupama Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosításához tartozó, kiegészítésként megvásárolható balesetbiztosítás baleseti halál, baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás és baleseti eredetű égés káreseményekre térít. Csonttörésre és kórházi napi térítésre a biztosítás külön köthető, ezeket külön jelöltük az alábbi táblázatban.

Fotó: Bank360

Érdekesség, hogy a Groupama lakásbiztosításhoz lehet baleseti ruhakár szolgáltatást igénybe venni, ami 20 és 100 ezer forint közötti biztosítási összeget térít.

Az Union Értem lakásbiztosításához elérhető kiegészítő balesetbiztosításnak két csomagja van, a Standard és az Extra, ami ugyanazokat a fedezeteket tartalmazza, de az Extrának magasabbak a térítési limitei. Mindkét szint tartalmaz baleseti halál, maradandó egészségkárosodás és balesetből eredő műtéti térítést, illetve a baleseti sérülés és a baleseti égés káreseményeket is.

Fotó: Bank360

A Bank360 egy korábbi elemzésében azt is megvizsgálta, hogy milyen egészségbiztosítások tartoznak, illetve vehetők igénybe kiegészítő biztosításként a lakásbiztosításokhoz, az erről szóló cikk ide kattintva érhető el.

Forrás