Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

tovabb-terjeszkedhet-a-hungarikum-alkusz-a-cig-pannoniaban-portfolio-cikk

2021.08.25

Tovább terjeszkedhet a Hungarikum Alkusz a CIG Pannóniában - Portfolio cikk

Megadta az MNB a biztosítási törvény szerinti engedélyt Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik alkuszcégének, hogy a jelenlegi majdnem 33 százalékról növelje részedését a CIG Pannóniában. A tőkepiaci törvény szerinti engedélyezés ugyanerről még hátravan.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. által küldött közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank engedélyezte, hogy a Hungarikum a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-ben 50%-os határértéket meghaladó (100%-os) mértékű közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást, valamint a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-ben 50%-os határértéket meghaladó (100%-os) mértékű közvetett tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen.

A Gazdasági Versenyhivatal egy korábbi vizsgálat alapján nem talált kivetnivalót az összefonódásban, a mostan hír pedig jelenti, hogy a biztosítási törvény szerinti minősített befolyás engedélyezése is megtörtént a jegybank részéről.

A tőkepiaci engedélyezési eljárás azonban jelenleg is folyamatban van az MNB-nél. További fontos információ, hogy mindez nem jelent konkrét befolyásszerzést, mivel ahhoz még ajánlatot kell tenni a részvényesek felé.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, júniusban nyújtotta be a Magyar Nemzeti Bankhoz felügyeleti jóváhagyásra a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. kötelező nyilvános vételi ajánlatát a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeire. A vételi ajánlatot azért teszik, mert a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonosi részesedése a CIG-ben elérte a 32,9 százalékot, de a kft. meg kívánja haladni a 33 százalékot. Ez utóbbi feltétele a nyilvános ajánlattétel.

A CIG papírjainak 3 havi súlyozott átlagára 326,5378 forint volt, míg az egy részvényre jutó saját tőke 147,21 forintot tett ki. A törvény szerint az ajánlati árnak e két összeg magasabbikát meg kell haladnia, így határozták meg a 327 forintos ajánlati árat.

Forrás