Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

ezuttal-a-biztositasi-szektort-tarolnak-le-meszaros-lorincek-privatbankar-cikk

2021.09.02

Ezúttal a biztosítási szektort tarolnák le Mészáros Lőrincék - Privátbankár cikk

Szeptember elsejével indítja működését a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT). A pénzügyi szolgáltató az induláskor vállalati ügyfelek számára értékesíti nem-életbiztosítási termékeit, de a tervek szerint jövőre a lakossági szegmensnek szánt ajánlatok is megjelennek majd portfóliójában.

A PWC-vel közösen kialakított stratégiának megfelelően a CIG EMABIT szeptember elsején megkezdi működését. A CIG EMABIT az indulásakor - a hazai piaci igényekre fókuszálva - vállalati ügyfelek számára értékesíti nem-életbiztosítási termékeit - közölte a társaság.

„Egyre szélesebb körű, versenyképes vállalati vagyon és felelősségbiztosítási, illetve flotta casco termékeinkkel állunk első körben nagyvállalati és KKV ügyfeleink rendelkezésére. Vagyonbiztosítási termékeink között megtalálható a tűz- és elemi kár biztosítás, all risk összkockázatú biztosítás, betöréses lopás, rablás és küldöttrablás biztosítás; üzemszünet biztosítás; géptörés biztosítás; gépek és berendezések all risk biztosítása és elektromos berendezések összkockázatú biztosítása. A felelősségbiztosítási termékek esetében általános-, szolgáltatás-, munkáltatói és környezetszennyezési felelősségbiztosítással szolgáljuk ki ügyfeleinket. Flotta casco megoldásunk széles önrészválasztéka, szolgáltatása minden üzleti ügyfelünknek kiváló választás, mellyel teljeskörű fedezetet biztosíthat gépjármű flottájának. A magasszínvonalú szolgáltatáshoz nélkülözhetetlen a stabil háttér. A CIG EMABIT maximális pénzügyi stabilitásának megteremtése érdekében professzionális, megfelelő minősítéssel rendelkező viszontbiztosító partnerekkel dolgozik együtt, viszontbiztosítási panelvezetőnk például a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója” – közölte Polányi Zoltán, a biztosító vezérigazgatója.

A CIG EMABIT kárrendezési területének együttműködő partnere az országos hálózattal, évtizedes tapasztalattal rendelkező DEKRA Expert Kft lesz.

„A vállalati ügyfeleink egyedi igényeinek magas színvonalon történő kiszolgálását eddig a CIG Pannónia Életbiztosító személybiztosítási termékeivel tudtuk csak biztosítani, de a CIG EMABIT vállalati nem-élet termékeinek elindításával teljessé vált a személybiztosítási és a nem-életbiztosítási portfoliónk, amely alapja lesz a növekedési céljaink elérésének ebben a szegmensben”- tette hozzá Polányi Zoltán.

A következő mérföldkő a CIG EMABIT életében a lakossági terület fejlesztése lesz, melynek előkészítése már jelenleg is zajlik és további jelentős beruházást jelent majd mind informatikai, mind pedig ügyfélszolgálati oldalon. Ennek következtében a biztosító várhatóan jövőre tudja megkezdeni a lakossági termékeinek értékesítését, így 2022-ben már teljes körű, az üzleti és a lakossági szegmenst is lefedő biztosítási termékportfóliót kínál majd ügyfelei számára. Terveik szerint a lakossági termékek közül a lakásbiztosítás, illetve a különböző gépjármű biztosítások (kgfb, casco) egyaránt megtalálhatók lesznek a CIG EMABIT termékpalettáján - olvasható a közleményben.

Forrás