Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

penteken-indul-a-cig-pannonia-reszvenyeinek-a-felvasarlasa-portfolio-cikk

2021.09.07

Pénteken indul a CIG Pannónia részvényeinek a felvásárlása - Portfolio cikk

Megérkezett az MNB szükséges határozata, így szeptember 10-én, pénteken elindulhat, és október 11-éig tarthat a Mészáros-Keszthelyi-féle Hungarikum kötelező nyilvános vételi ajánlata a CIG Pannónia részvényeire. Ennek során 327 forintot ajánlanak a részvényekért, és akár jóval 50% feletti részesedést is elérhetnek. Paradox módon azoknak érdemes visszautasítaniuk a Hungarikum ajánlatát, akik bíznak az általa támogatott növekedési sztoriban.

A Magyar Nemzeti Bank tegnapi határozata alapján a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. mint leendő ajánlattevő és az MKB Bank Nyrt. mint lebonyolító befektetési szolgáltató együttes kérelmére

AMAGYAR NEMZETI BANK(MNB) ELŐTT INDULTKÖTELEZŐ VÉTELI AJÁNLATOTAZ MNB2021. SZEPTEMBER 6-ÁN JÓVÁHAGYTA, MIUTÁN A BIZTOSÍTÁSI, MAJD A TŐKEPIACI TÖRVÉNY SZERINTI ENGEDÉLY IS MEGÉRKEZETT EHHEZ.

A kötelező vételi ajánlat 2021. szeptember 10-én 9 órakor kezdődik és 2021. október 11-én 12 órakor zárul. A CIG Pannónia papírjainak 3 havi súlyozott átlagára  a releváns időszakban 326,5378 forint volt, míg az egy részvényre jutó saját tőke 147,21 forintot tett ki.

A TÖRVÉNY SZERINT AZ AJÁNLATI ÁRNAK E KÉT ÖSSZEG MAGASABBIKÁT MEG KELL HALADNIA, ÍGY HATÁROZTÁK MEG A327 FORINTOS AJÁNLATI ÁRAT.

A Hungarikum részedése a CIG Pannóniában jelenleg 32,96%. Elméletben akár a 100%-ot is elérheti alkuszcég, amennyiben az említett áron az összes részvényüket felajánlják neki a kisebb részesedéssel bíró tulajdonosok.

A CIG Pannónia tulajdonosi szerkezete jelenleg így fest:

  • Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. 32,96%
  • Vinton Vagyonkezelő Kft. (Bayer József érdekeltsége) 11,79%
  • Kaptár Befektetési Zrt. (Móricz Gábor és más befektetők érdekeltsége) 5,34%
  • Móricz Gábor 5,29%
  • Közkézhányad 44,62%

Forrás