Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

egeszsegszolgaltatot-vasarolt-az-union-biztosito-es-doktor24-kozos-cege-napi-hu-cikk

2021.09.08

Egészségszolgáltatót vásárolt az Union Biztosító és Doktor24 közös cége - Napi.hu cikk

A Doktor24 és az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. közös vállalata megvásárolta a Közép-Dunántúl régió meghatározó magánegészségügyi szolgáltatóját, a székesfehérvári Life Egészségcentrumot. Újabb mérföldkőhöz érkezett a Doktor24-Union országos hálózatépítése. A Doktor24, a hazai magánegészségügy egyik meghatározó szereplője és az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. (EMH) megvásárolta a Life Egészségcentrumot, a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját.

A szeptember 2-án lezárult tranzakció idén a legnagyobb volumenű, szakmai befektető által végrehajtott felvásárlás volt a fővároson kívül. A Life Egészségcentrum – a Doktor24 vállalatcsoport tagjaként – Deák Csaba alapító-ügyvezető szakmai irányításával működik tovább. Az EMH első akvizíciója a régió 1,1 millió lakosa számára teszi elérhetővé a Doktor24, magas minőségű diagnosztikai, járó- és fekvőbeteg-ellátásait. A Doktor24 és az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. célja, hogy a következő években országos lefedettségű hálózattá bővüljön, és – méretgazdaságosságából adódó kedvező árképzésével – országszerte elérhetővé tegye az állami ellátást is tehermentesítő szolgáltatásait.

Az országos lefedettség a cél

„A Life megvásárlása az Unionnal közös céljaink megvalósításának első, markáns lépése. Terveink szerint öt éven belül elérjük az országos lefedettséget, és modern, jól felszerelt rendelőkben, egységes szakmai protokollok mentén kiszámíthatóan magas színvonalú és elérhető árú ellátást tudunk nyújtani az ország minden pontján. Ennek érdekében a Doktor24-et olyan platformmá alakítjuk, amely stabil finanszírozási és szakmai hátteret biztosít minden új csoporttag növekedéséhez” – mondta Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: a magánegészségügy iránti növekvő keresletre a Doktor24 nemcsak halózatfejlesztéssel válaszol, hanem a méretgazdaságosságból és a hatékonyabb ellátásszervezésből adódó alacsonyabb költségeket árelőny formájában is megosztja az ügyfelekkel, és ezzel egyre szélesebb rétegek számára teszi elérhetővé a privát ellátást.

A Life Egészségcentrumot 2011-ben hozta létre Deák Csaba emlődiagnosztikai, egynapos sebészeti és járóbeteg-ellátást folytató vállalkozásaiból. A Life betegellátási tevékenysége jelenleg is ezen a három területen zajlik: 20-féle járóbeteg-szakellátással, egynapos sebészeti szolgáltatásokkal, illetve közfinanszírozott és privát emlődiagnosztikával átfogó ellátási spektrumot kínál.

A Life Egészségcentrumban jelenleg mintegy 50 orvos, további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs gondoskodik a páciensekről. Évente több mint 45 ezer orvos-beteg találkozót bonyolítanak le; a cég árbevétele 2020-ban megközelítette a 600 millió forintot, az idén pedig a tervek szerint eléri majd a 800 millió forintot.

Forrás