Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

a-fiatalok-tobb-mint-harmadat-tette-munkanelkulive-a-koronavirus-hvg-cikk

2021.09.17

A fiatalok több mint harmadát tette munkanélkülivé a koronavírus - HVG cikk

Többségüknek azóta sincsen állása.

A fiatalok 37 százaléka veszítette el az állását a koronavírus-járvánnyal összefüggésben – írja a K&H ifjúsági indexe nyomán a Forbes. Az index a 19–29 éves, jelenleg állásban lévő és munkanélküli fiatalok körében vizsgálta a járvány hatásait, a minta reprezentatív.

A munkájukat elvesztők nagyjából 46 százaléka (az összes megkérdezett 17 százaléka) már talált magának új munkahelyet. Budapestet nézve a lap szerint jelentősen magasabb ez az arány. 

54 százalék (az összes megkérdezett 20 százaléka) nem tudott elhelyezkedni.

Az ugyanakkor nem derül ki, hogy erre mennyi idejük volt.

A kutatás szerint a fiatalok 46 százalékának állását nem érintette a járványhelyzet. 9 százalék saját döntésből váltott, míg 7 százalék sem a járvány előtt, sem azóta nem volt állásban.

A megkérdezett fiatalok 37 százaléka szeretne inkább külföldön munkát vállalni. A lap szerint a felméréssorozat nyolcéves történetében eddig csak egyszer, 2017-ben volt ilyen magas ez az arány. Egy másik rendkívüli értéket is hozott a felmérés: a fiataloknak mindössze 43 százaléka elégedett a munkájával. A Forbes szerint eddig az 50 százalék volt a jellemző. 

Forrás