Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

ket-uj-partnerrel-bovul-a-hungarikum-alkusz-cegcsoport-portfolio-cikk

2021.10.01

Két új partnerrel bővül a Hungarikum Alkusz Cégcsoport - Portfolio cikk

Két biztosítási alkusz csatlakozott újonnan a HUNPartner Program szakmai közösségéhez. A Proficio Alkusz Kft.-vel és a Gordius Biztosítási Alkusz Kft.-vel együtt a  HUNPartner Program mára 16 partnercéggel és közel 170 biztosítási tanácsadóval dolgozik együtt, és mintegy 8,5 milliárd forint szerződéses biztosítási állományt kezel - derül ki a társaság közleményéből.

A Hungarikum  Alkusz Cégcsoport részeként működő HUNPartner Program azzal a céllal jött létre, hogy egy erős szakmai közösséget szervezzenek a biztosítási alkuszok számára. A programhoz az indulás óta eltelt 2,5 évben 14 biztosítási alkusz és 2 független tanácsadói csoport csatlakozott, volt közöttük éves szinten 10 millió forint árbevételű alkusz és  300 millió forintot meghaladó biztosításközvetítő cég is. Így mára a HUNPartner Program tanácsadói létszáma eléri a 170 főt, az általuk kezelt biztosítási szerződések száma meghaladja a 83.000 darabot melyek összesített éves biztosítási állománydíja több mint 8,5 milliárd forint.

A programhoz csatlakozott biztosítási alkuszok árbevétele a csatlakozást követően átlagosan 15-20 százalékkal növekszik, ami azt mutatja, hogy a program valóban jelentős támogatást nyújt tagjai számára.

A Proficio Alkusz Kft.-t 2012-ben alapította az ügyvezető, Kálnás Andrásné, aki már a cég létrehozását megelőzően is évtizedes biztosítás szakmai tapasztalattal rendelkezett. A vállalkozás Sárospatakon és Kisvárdán működtet biztosítási ügyfélszolgálati irodát, melyek mára mintegy 4000 magánszemély, valamint 200 vállalkozás közel 4500 biztosítási szerződését kezelik. A Proficio Kft. segítségével kötött biztosítási szerződések éves díja 2020-ban több mint 212 millió forintot tett ki.

A zökkenőmentes generációváltást várja a csatlakozástól Magyarország első bejegyzett magyar tulajdonú alkuszcége, a 31 éves Gordius Biztosítási Kft. ügyvezető igazgatója. A Szegeden és környékén dolgozó vállalkozás eddig kifejezetten nagyvállalatok, ipari és mezőgazdasági vállalkozások biztosításaira specializálódott, a kezelt szerződések száma eléri az 1500-at - derül ki a közleményből.

A Proficio Alkusz Kft. és a Gordius Biztosítási Alkusz Kft. teljes állományátruházással csatlakozik a HUNPartner Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Kft.-hez, az MNB jóváhagyását követően.

Forrás