Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

keszthelyi-erik-eletem-legjobb-dontese-volt-osszeallni-meszaros-lorinccel-hvg-cikk

2021.10.20

Keszthelyi Erik: Életem legjobb döntése volt összeállni Mészáros Lőrinccel - HVG cikk

Keszthelyi Erik 2017-ben hívta saját cégébe, a Hungarikum Biztosítási Alkuszba a felcsúti milliárdost. Azóta együtt építik, növelik a birodalmat, amely most a CIG Pannónia Biztosító többségét is bekebelezné.

„Az elmúlt tíz évben a CIG befektetői szemmel nézve nem volt szexi” – mondja a HVG-nek Keszthelyi Erik, akinek Mészáros Lőrinccel közösen birtokolt Hungarikum Biztosítási Alkusza felvásárlási ajánlatot tett a tőzsdén jegyzett CIG Pannóniára, hogy ezzel növeljék tovább súlyukat a piacon. Részvényenként 327 forintot kínáltak, ennél azonban vonzóbbnak tűnt a papír a kisbefektetőknek, közülük ugyanis szinte senki sem adta el a részesedését.

Az egyik alapító, a közvetve majdnem 12 százalékot birtokló Bayer József viszont kötélnek állt, így addig 33 százalékos tulajdonhányadát a Hungarikum 46-ra tudta növelni. Ez azonban elmarad a várakozásoktól, még akkor is, ha valójában nem a teljes felvásárlás és a tőzsdei kivezetés a cél – amire egyébként engedélyt adott a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank Keszthelyiéknek, és amire bazírozva egyes spekulánsok is inkább tartogatják a részvényeiket –, hanem, mint az üzletember mondja, csak 50 százalék fölötti részesedés.

Ha valamit komolyan akar, Mészáros Lőrincnek nem lehet akadály a pénz. Nehezebb a bizalom megteremtése egy olyan közegben, ahol nem a tiszta versenyszabályok érvényesülnek. „Nem értem, hogyan engedhették meg a hatóságok ezt a piactorzító összefonódást! A Hungarikum elvben egy független alkusz, amelynek csakis az ügyfelek érdekeit kell képviselnie. De mi a garancia arra, hogy egy-egy komolyabb megbízása során nem ad ki üzleti információkat a saját biztosítójának, nem súgja meg neki, hogy a konkurencia milyen díjakkal és jutalékokkal dolgozik? Nonszensz!” – háborgott a HVG-nek egy biztosítási szakember.

„Mészáros Lőrincet valóban én hívtam be a cégembe 2017 végén, miután ajánlatot tettem neki, hogy megkeresem a legelőnyösebb megoldásokat a teljes cégcsoportja biztosítására. Életem legjobb döntése volt ez a partnerség” – állítja Keszthelyi. Különös szerződést kötöttek: a Hungarikum 51 százaléka Mészárosé, az osztalék fele-fele arányban illeti meg őket, szakmai ügyekben viszont Keszthelyié az utolsó szó.

Forrás

Kapcsolódó cikk:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20211018/bayer-jozsef-vagyonkezeloje-kiszall-a-cig-pannoniabol-505902