Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

fizessen-kevesebbet-ilyen-egyuttkotesi-kedvezmenyek-vannak-a-kgfb-nel-hvg-cikk

2021.11.01

Fizessen kevesebbet: ilyen együttkötési kedvezmények vannak a kgfb-nél - HVG cikk

A tél közeledtével a romló időjárási körülmények hatására megnő a közúti balesetek száma, ha pedig bekövetkezik a baj, az autót érő anyagi kár akár több százezer forint is lehet. A kötelező biztosítás ezekből csak arra a káreseményre térít, amit a biztosított okozott; ha ezen felül további káresetekre is szeretnénk biztosítást, cascot is érdemes kötni.  A Bank360.hu szakértői összegyűjtötték, hogy a biztosítók a kötelező, illetve casco biztosítások együttes megkötésénél milyen díjkedvezményeket kínálnak.

A kötelező biztosítás éves díja számos tényező függvénye: számít az autó kora, teljesítménye, emellett a tulajdonos vagy üzembentartó tulajdonságai is meghatározzák az árat. A legnagyobb kedvezményt jelentő bonus-malus besoroláson túl, amiről a legfontosabb információk ebben a cikkben olvashatók, a biztosítók kényelmi szolgáltatásokkal és további kedvezményekkel igyekeznek a kötelező újrakötésénél a leendő ügyfelek kedvében járni.

Nézzünk meg egy konkrét példát a biztosítási díjak kiszámításához. A kalkulációhoz egy 50 éves, Budapest belvárosában élő férfit vettünk alapul, aki sosem okozott még kárt, 25 éve van jogosítványa, és két éve rendelkezik casco biztosítással is. Az életkorából és kármentességéből adódóan a legmagasabb B10-es besorolással bír. A biztosításait online szeretné megkötni és bevállalja az elektronikus kapcsolattartást is a biztosítóval.

Az autó egy 13 éves Opel Corsa, amelyen nincsenek sérülések, Magyarországon lett forgalomba helyezve és a légzsákokon felül nem rendelkezik extrákkal, amik befolyásolhatják a biztosítás árát. A kötelező biztosítás díja online kötéssel 32–40 ezer forintot tesz ki attól függően, hogy melyik biztosítót választjuk, a casco megkötése pedig a példában szereplő autónál bizonytalan, több biztosítótársaságnál ugyanis túl idősnek bizonyult a jármű a kötéshez. Azoknál a biztosítóknál, ahol lehetett ilyen korú kocsira cascot kötni, a két biztosítás éves díja együttesen 64–69 ezer forintot tett ki. Ezek a díjak az átlagos casco díjakat figyelembe véve kifejezetten kedvezőnek számítanak, köszönhetően az együttkötési kedvezménynek is.

Mit ajánlanak a biztosítók?

A biztosítási díjak a fenti példában szereplőnél akár olcsóbbak is lehetnek, ha ki tudjuk használni a biztosítók együttkötési kedvezményeit – ezeket a Bank360 gyűjtötte össze.

Az Allianznál 5–10 százalék együttkötési kedvezményt lehet elérni a kgfb díjából. A kedvezmény mértéke 5 százalék, ha a biztosított a kötelező biztosítást az Allianz Autóm gépjármű biztosítás Max csomagja, Allianz Casco, vagy 252-es módozatú Casco mellé köti meg. Szintén 5 százalék kedvezmény vehető igénybe, ha a lakásbiztosítás mellé kötjük meg a kgfb-t, például az Otthonom Lakásbiztosítás mellé. Függetlenül az együttkötéstől, 10 százalék kedvezmény érhető el online szerződéskötés esetén, míg a tapasztalt vezetők 22 év felett 12 százalék kedvezményt is kaphatnak.

Genertel Biztosítónál 8 százalékos kedvezmény vonatkozik a kötelező biztosítás éves díjára, ha együtt kötjük meg a cascoval, illetve ha az elektronikus kapcsolattartást választjuk. A kedvezmény mértéke akár a 25 százalékot is elérheti, ha évente fizetjük be a biztosítást, emellett pedig az elektronikus kapcsolattartást és inkasszót választunk.

Groupama Biztosítónál is elérhető együttkötési kedvezmény, casco, lakás- vagy életbiztosítás mellé megkötött kgfb-nél is. A díjkedvezmények esetenként 2-8 százalékot jelentenek, emellett az is előnyt jelenthet, ha OTP számláról egyenlítjük ki a biztosítás díját, illetve elektronikus kapcsolattartást választunk.

Az Unionnál személyes kötés esetén 5 százalék kedvezmény jár az Union-Kötelező, illetve Union-Partner Kötelező díjából, amennyiben már rendelkezik a biztosítónál Union-Casco vagy union24-casco biztosítással. 10 százalék kedvezmény jár az évszaknak és útviszonyoknak megfelelő abroncshasználatért, online és személyes kötés esetén is, illetve szintén 10 százalék kedvezményt ad a biztosító, ha van 15 év alatti gyermek a családban. A közszolgálati dolgozók az Union24-kgfb esetén 12 százalék, az Union-kgfb esetén pedig 10 százalék kedvezményt kapnak. A kedvezmények összevonhatóak, de csak egy bizonyos mértékig: az union24-kötelező esetén 22 százalék, Union-Kötelező és Union-Partner Kötelező esetén 32 százalék az elérhető maximum kedvezmény.

Az Uniqa Biztosítónál 25 százalék együttkötési kedvezmény is elérhető a kötelező és a casco biztosításokra, amennyiben az utóbbi az UNIQA Biztosító Multi Casco Plus, E-Optimum Casco, a Toyota Márka Casco vagy a Porsche Versicherungs AG Magyarországi Fióktelepnél hatályosan köthető casco termékek. További kedvezmények érhetőek el legfeljebb 55 százalékig, amennyiben például elektronikus kapcsolattartást, éves vagy féléves fizetési gyakoriságot, illetve ha valamilyen bankkártyás díjfizetési módot választ a biztosított.

Forrás