Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

bizottsagi-eljaras-indul-magyarorszag-ellen-az-aegon-ugy-miatt-24-hu-cikk

2021.11.01

Bizottsági eljárás indul Magyarország ellen az Aegon-ügy miatt - 24.hu cikk

Vizsgálatot indít az Európai Bizottság Magyarország ellen, mert felvetődött annak a gyanúja, hogy a kormány jogszerűtlenül vétózta meg az Aegon biztosító osztrák felvásárlását – írja a Hvg.hu a Bizottság közleményére hivatkozva.

A cikkben emlékeztetnek egy márciusi bejelentésre, amelyben közölték, hogy az Aegon Magyarország a jövőben a régió legnagyobb biztosítótársasága, a bécsi központtal működő Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működik tovább. Áprilisban azonban kiderült, hogy a magyar belügyminisztérium megtagadta a tranzakció engedélyezését a veszélyhelyzet idején alkalmazandó gazdaságvédelmi intézkedésről szóló kormányrendeletre hivatkozva, miszerint a külföldi befektetők veszélyhelyzet alatti üzleteit megvétózhatja az állam, ha az sérti Magyarország biztonsági érdekeit.

A Hvg.hu szerint a bizottsági vizsgálat hátterében az állhat, hogy a kormánynak nem lett volna joga az üzlet megakadályozásához. Az Európai Bizottság a közleményben azt írta, hogy az összefonódás-ellenőrzési rendelet 21. cikke kizárólagos joghatóságot biztosít számára az uniós dimenziójú összefonódások esetében.

Forrás